Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Un sofer cu un Mercedes de 50.000 euro se supara cand primeste o amenda de 5.000 lei pentru ca aruncat un chistoc pe geam

Un sofer agresiv este complet nemultumit de faptul ca a primit o amenda cumulata de 5.000 lei pentru ca nu avea actele la el si pentru ca a aruncat un chistoc de tigara direct pe sosea!

Discuţia dintre cei doi, în care poliţistul îl pune la punct pe şoferul indisciplinat, a devenit virală, fiind publicată chiar de şoferul sancţionat.

Pe imaginile publicate in social media se poate observa cum şoferul este întrebat de poliţist dacă are menţiuni cu privire la faptă, respectiv că acesta ar fi aruncat un chiştoc pe stradă, dar şi cu privire la faptul că nu avea asupra sa documentele de identitate.

cocalar amendat chistoc, cocalar mercedes amenda, cocalar obraznic , cocalar prins la volan, cocalar nemultumit politie

Şoferul îi răspunde ironic: “Notați că nu v-a plăcut de faţa mea şi de aia mi-aţi dat amendă“. Poliţistul l-a amendat pentru aruncarea chiştocului pe stradă, dar şi pentru lipsa documentelor, cu 5.000 de lei

Ce se întamplă dacă nu ai permisul la tine si te opreste politia

Legislația prevede și faptul că șoferii trași pe dreapta la indicația autorităților rutiere trebuie să își prezinte, în mod obligatoriu, permisul de conducere. În caz contrar, se vor alege cu o amendă, pe care polițiștii o pot aplica fără să stea prea mult pe gânduri. Însă puteți scăpa cu un avertisment verbal dacă polițistul este înțelegător dar nu trebuie să vă bazați pe asta.

„Art. 108 pct. 1 lit a/9: Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:

cocalar amendat chistoc, cocalar mercedes amenda, cocalar obraznic , cocalar prins la volan, cocalar nemultumit politie

a) 4 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte: […] 9) refuzul înmânării actului de identitate, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, a celorlalte documente prevazute de lege, la cererea poliţistului rutier, precum şi refuzul de a permite verificarea vehiculului”).

Un șofer care aruncă un chiștoc de țigară pe geam – sau alte gunoaie – este pasibil de o amendă minimă de 1.305 lei, contravaloarea a 9 puncte de amendă, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Sancțiunea poate merge până la 20 de puncte de amendă, adică 2.900 de lei.

coclar amendat chistoc, cocalar mercedes amenda, cocalar obraznic , cocalar prins la volan, cocalar nemultumit politie

Clasele de sancţiuni sunt:

  • clasa I: 2/3 puncte-amendă;
  • clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;
  • clasa a III-a: 6-8 puncte-amendă;
  • clasa a IV-a: 9- 20 de puncte-amendă;
  • clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.

VEZI VIDEO COMPLET AICI!

 

s

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente