Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Un secol de inovatie Mitsubishi Automobile (1917 – 2017) 22 ianuarie 1985 -Prima victorie Mitsubishi Pajero la Raliul Dakar

O combinaţie fantastică de curaj ingineresc, abilităţi impecabile de şofat şi strategia inteligentă a echipei… Piatra de temelie a încrederii acordate Mitsubishi Motors Corporation (MMC), care se face remarcat in actuala piaţă vastă a SUV-urilor.

Raliul Dakar este cel mai faimos eveniment auto sportiv de anduranţă de pe planetă, iar cele 12 victorii record ale Mitsubishi Motors, între 1985 şi 2007, au conferit mărcii şi modelului Pajero un statut emblematic în toată lumea.

Invenţia aventurierului francez Thierry Sabine, Raliul Dakar, a prins viaţă în 1978 ca un raliu de mică anvergură pentru entuziaştii francezi de off-road şi s-a dezvoltat rapid într-o afacere multi-naţională, ce a atras producători mondiali de top, din domeniul auto şi moto, dornici să-şi promoveze produsele într-una din cele mai ostile regiuni din lume – Deşertul Sahara.

Pe partea cealaltă a globului, inginerii şi proiectanţii de la MMC urmăreau cu atenţie manifestarea unui nou segment, cel al SUV-urilor life-style.


În 1979 au „testat marea cu degetul” cu Pajero II Concept, iar în mai 1982 au intrat pe o piaţă care era încă în stadiu de formare cu modelul original Pajero, un moştenitor îndepărtat al vehiculului 4WD iniţial al Mitsubishi, modelul PX33 din 1936.

Mitsubishi Motors a luat decizia de a participa la eveniment pentru prima dată în 1983 prin intermediul unei mici echipe franceze organizate de importatorul lor de la vremea respectivă, Sonauto, sub conducerea lui Ullrich Brehmer.

Citeste Mai Multe aici!


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente