Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Turistii sunt alungati din satul Viscri pentru ca nu mai au unde sa-si parcheze masina!

Maine intra in vigoare o lege locala comunitatii din Viscri care interzice complet accesul cu automobilul personal.

Toate bune si frumoase, insa toti turistii care vin in Viscri vin cu masina pentru ca nu exista alt mijloc de transport.

masini in viscri, probleme turism viscri, fara masini in viscri, turism in scadere viscri, parcare auto viscri, autolatest, probleme viscri

Localnicii spun ca exista o parcare la marginea satului, insa de acolo si pana in zona bisericilor trebuie sa platesti o caruta cu un localnic.

Noi suntem curiosi cum o sa se descurce localnici care toti au automobile pentru ca sunt necesare tinand cont de situarea localitatii fata de drumul national.

masini in viscri, probleme turism viscri, fara masini in viscri, turism in scadere viscri, parcare auto viscri, autolatest, probleme viscri

Credem ca ei vor putea in continuare sa mearga cu masinile prin spatele caselor, drum interzis turistilor.

masini in viscri, probleme turism viscri, fara masini in viscri, turism in scadere viscri, parcare auto viscri, autolatest, probleme viscri

Acest tip de limitare are mari sanse sa reduca considerabil numarul de turisti, mai ales ca in Romania turismul se face in proportie de 99% cu masina personala pentru ca nu avem mijloace de transport in comun decente!

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

10 COMMENTS

 1. De la acea parcare pana in zona bisericii fortificate se merge cam 10-15 minute pe jos. Putina miscare, nu strica. Aaaa, ca sunt unii care vor sa parcheze masina pana in curtea bisericii, foarte bine, se poate lipsi Viscri de acest fel de “turisti”.

  • sa mergi tu pe jos si sa te trezesti cu un nesimtit de localnic care te poate lovi cu masina sau si mai sigur o sa te umple de praf

 2. In Florenta sunt zone unde numai localnicii au voie cu masina. Florenta nu duce lipsa de turisti.
  La Makrinitsa, in Grecia, nu se intra cu masina si parcarea e foarte adesea neincapatoare pwntru toti doritorii. Makrinitsa are turisti din belsug (raportat sinla dimensiunea loocalitatii).
  La pestera Scarisoara intr-o vreme se putea ajunge numai cu masinile de teren, multe puse la diapozitie de localnici, contra cost.
  Daca vor vrea sa aiba turisti vor oferi optiuni (da, caruta e una dintre ele). Dar e dreptul lor sa aleaga.

 3. O concluzie idioată a articolului, mare cât casa! De la locul de parcare, de la marginea satului, până la drumul spre biserica fortificată e o plimbare de cel mult 10 minute, lejer. Mai pui încă 15 minute pentru a urca dealul bisericii (tot pe jos) și ai văzut tot satul. Nu o să se reducă numărul turiștilor, întrucât covârșitoarea majoritate a celor ce vin la Viscri sunt oameni de bun simt. Cocalarii oricum nu se înghesuiau și nici nu sunt șanse să se rătăcească prin Viscri! Mai greu va fi cu localnicii…

 4. Am fost o singura data,cand plouase cu o zi-doua inainte..Am mers deci prea putin pe jos,dar tot m-am noroit.Sunt curios cand o fi ploaie si va trebui sa lasi masina la dracu`,eu unul m-as lipsi.N-as putea spune ca am fost impresionat de ceva in mod special,e un fel de zoo pe care occidentul il tine sa se mire cetatenii lor cum traiesc saracii localnici ca acu` o suta de ani sau mai bine..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente