Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Test Drive cu noua Skoda Citigoe iV full electrica 2020-Autonomie reala doar de 150-195 km

Noul model se numeste  Skoda Citigoe iV si are sub capota un motor electric care ofera o putere maxima de 61 kw sau 81 de CP care este cuplat la o cutie de viteze cu o singura treapta.

Acest  Skoda Citigoe iV este promovat de catre grupul VW AG drept viitorul marcii Skoda care urmeaza sa fie unul complet electrizat in anii care urmeaza.


Acum vedem cum noul  Skoda Citigoe iV dedicat mersului in marile orase primeste un acumulator de 36,8kWh din care constructorul spune ca in realitate se pot utiliza doar o capacitate reala de 32,3 kWh.

In realitate cu acest acumulator vedem cum Skoda poate merge doar 225 km conform normelor WLTP, insa in realitate vorbim de o autonomie reala de maxim 190 km cu o singura incarcare.


Conform ultimului test drive jurnalistii au spus ca daca se incarca masina de acasa trebuie sa asteptam maxim 13 ore ( putere priza de 2.3 kW), iar la o priza de putere incarcare completa a acumulatorului se realizeaza in doar cateva ore.

In urma testului realizat in Cehia noua Skoda Citigoe iV poate merge in modul full electric intr-un oras normal in medie doar 195 de km cu intreg acumulatorul.

Adica intr-un oras aglomerat cum este Capitala Romaniei aceasta autonomie are mari sanse sa scada pana undeva in zona de 150 km cu o singura incarcare.


Din pacate acest model Skoda Citigoe iV urmeaza sa fie comercializat pe piata auto din Romania in mod real incepad cu anul 2021 pentru ca si Skoda asemenea celor de la VW, Audi sau Mercedes au probleme cu sistemul de acumulatori care nu sunt disponibili.

PROBLEMA PRETULUI DE ACHIZITIE DIN ROMANIA

In Romania are oficial la vanzare noul Skoda Citigoe iV insa pretul de la noi din tara este cu peste 2.000 euro mai mare decat cel afisat pentru clientii din Europa de Vest.


Clientul din Cehia plateste pentru noul Skoda Citigoe iV intr-o varianta de top Style doar 486.200 CZK care inseamna in Euro doar 19.098 euro in timp ce romanul pentru aceeasi versiune trebuie sa plateasca incepand cu 21.457 euro tva inclus.

Daca alegem si din lista de optionale ajungem la un pret total de 24.476 euro, pret chiar mult mai mare si decat al unui Renault ZOE care are un acumulator mai mare de 64 kwh care poate duce masina la o autonomie reala de peste 350 km cu o singura incarcare.



s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente