Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Tepe pe bani multi cu masini cumparate de samsari de pe CarsOnTheWeb! Atentie la Certificatul Fiscal si TVA

Atenţie la certificatul fiscal

 
Şmecheria este simplă. Majoritatea samsarilor nu mai aduc maşini pe persoană fizică ci şi-au făcut firme specializate. Ei cumpără maşini de la mai multe saloane auto de maşini rulate din Occident.

Aceste maşini sunt preluate în sistemul pay-back, adică cetăţeanul occidental îşi duce maşina mai veche (3-4 ani) la reprezentanţă, este evaluată, şi în schimbul ei primeşte o maşină nou-nouţă, urmând să achite restul sumei de bani.

Maşinile rulate sunt apoi vândute românilor. Pentru a nu plăti TVA, deoarece este cumpărată de la o firmă din Occident, maşina este achiziţionată pe firmă, astfel că se consideră achiziţie intracomunitară.

Acest TVA se plăteşte doar în România, în momentul în care este revândută. Doar că, pentru a putea fi înmatriculată, firma de la care este cumpărată maşina trebuie să prezinte un certificat fiscal prin care să se ateste faptul că firma nu are datorii la stat. Practic, firma încasează TVA de la client, dar nu-l mai plăteşte statului. Acest certificat este mărul discordiei.

Clientul descrie cu lux de amănunte atenţionarea făcută de prietenul său. “În primul rând, trebuie întrebat vânzătorul dacă este firmă. Dacă răspunsul este afirmativ, atunci trebuie să se solicite certificatul fiscal. Dacă vânzătorul se codeşte, este clar că e ţeapă.

Prietenul meu m-a atenţionat că mi se va oferi o reducere de 1.000 de euro la plata maşinii, urmând să o achit peste o săptămână sau două, când mi se va da certificatul fiscal cerut”, a mai precizat acesta.

ATENTIONARE

Potrivit specialiştilor, pentru înmatricularea unui autoturism cumpărat de la o persoană juridică, trebuie prezentat un certificat fiscal care să ateste că firma respectivă nu are datorii la stat.

În cazul de faţă, dacă vânzătorul, care este foarte posibil să lucreze pe o firmă înregistrată pe numele unui boschetar, să aibă datorii la fisc prin neplata TVA-ului provenit de la vânzarea maşinilor în ţară, astfel că cumpărătorul va putea umbla cu maşina doar trei luni, cât pot fi scoase numere roşii, după care să o ţină doar în garaj sau să o vândă pentru dezmembrări.

Mai mult decât atât, nu este exclus ca maşină respectivă să fie confiscată de Fisc în contul datoriilor firmei. Aşadar, atenţie de la cine şi în ce condiţii cumpăraţi maşini second-hand.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente