Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Studiu auto.ro-VW si Opel sunt cele mai vandute marci auto din Romania

Volkswagen este lider al tranzactiilor de autoturisme pe piata auto second hand, cu peste 17.400 masini înmatriculate pentru prima dată în România în primul semestru al acestui an, crestere cu 68% fată de perioada similară a anului trecut si 33.000 anunturi. 

Istoricul mărcii în România, încrederea pe care o acordă românii masinilor germane datorită gradului ridicat de fiabilitate, sigurantei oferite pasagerilor, costului relativ accesibil al pieselor de schimb dar si reducerea taxei de poluare cu până la 25% la începutul acestui an, au făcut ca Volkswagen să fie cea mai tranzactionată marcă. Cele mai multe anunturi apartin modelelor Volkswagen Golf si Passat.

Opel a devenit de-a lungul timpului o referintă pe piata auto second hand prin prisma raportului avantajos dintre pret, echipare, confort si sigurantă, ocupând locul al doilea cu 15.300 de masini înmatriculate si peste 24.000 anunturi postate , cele mai multe anunturi fiind pentru modelul Opel Astra.

Cele două mărci însumează 44% din totalul înmatriculărilor de masini second hand, conform statis­ticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Media preturilor cerute pentru un Volkswagen second hand a înregistrat în primele 6 luni ale acestui an valoarea de 5.660 euro, în crestere cu 12% fată de aceeasi perioadă a anului trecut, în timp ce pretul mediu al autovehiculelor Opel a înregistrat valoarea de 3.350 euro, în scădere cu 8 procente fată de primul semestru al anului trecut, conform AutoIndex. 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente