Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Sfaturile specialistilor! La cutia automata NU folositi uleiuri ATF de tipul Ravenol, Shell, Castrol sau Liqui Moly

Adica vedem cum anumite marci de uleiuri din Germania au invadat piata din Romania cu promsiunea ca sunt cele mai bune din lume ca sunt fabricatie in Germania.


In realitate romanul din dorinta de a cumpara un ulei cat mai ieftin a pus si in cutia de viteze acest ulei, rezultatul fiind distrugerea completa a cutiei de viteze.

ULEIUL MAGIC RAVENOL

Un astfel de exemplu este mult promovatu ulei ATF Ravenol care este cica conform service-urilor din Romania cel mai bun ulei ATF din lume, si in realitate foarte multe transmisii automate au cedat la doar cateva luni dupa schimbarea uleiului.

Nu se poate ca BMW sa recomande pentru o cutie 8HP sau pentru o cutie 5HP un ulei Ravenol de 28 lei/litru, aceste cutii functioneaza doar cu ulei ZF original!

Cine nu tine cont de sfaturile producatorului trebuie sa scoata din buzunar mii de euro pentru reparatia capitala a cutiei.

CE ULEI SA PUN CUTIEI AUTOMATE IN ROMANIA?

La aceasta intrebare este NU RAVENOL, NU MOBIL, NU SHELL, NU CASTOL, ci doar uleiul producatorului, adica uleiul care a fost echipare OE a transmisiei din fabrica.


Si pentru acest pas trebuie doar sa aflam cine a produs cutia de viteze, respectiv ZF pentru Audi, Jaguar, Alfa Romeo, Iveco, BMW si Land Rover. Adica punem in cutie DOAR ULEI ZF!

La Mercedes este si mai simplu respectiv un ulei Mercedes Benz ATF care se poate cumpara de la repezentanta cat si din comert cu un pret mai mic de achizitie.

Daca conduci un Lexus, Toyota, Peugeot, Citroen, Mini sau mai noul Opel cu transmisie automata conduci o masina cu o transmisie Aisin japoneza cutie care merge doar cu ulei Aisin special fabricat in Japonia de Eneos special pentru aceste transmisii.

Adica nu vei vedea niciodata o cutie de viteze automata ZF, Aisin sau Mercedes cu ulei Ravenol, iar sfaturile celor care recomanda acest tip de ulei trebuie pur si simplu trecute cu vederea!

CUM TREBUIE INTRETINUTA CUTIA AUTOMATA?

-trebuie realizat schimbul de ulei conform termenelor date de producator

-Nu exista ulei lifetime chiar daca asta scrie pe cutie

-Nu folositi decat ulei produs de catre fabricantul cutiei

-Nu schimbati uleiul cu aparatul mult laudat pentru ca toata pilitura din radiatoare acest aparat o va duce direct in cutie!

-Schimbul uleiului se face prin gravitatie cu transmisia in Drive

Cereti GARANTIE pentru schimbul uleiului din cutie cu garantie pentru toate componentele cutiei

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente