Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Sfatul mecanicilor-Nu cumparati masini Mercedes echipate cu motorul diesel 2.1 litri sau OM 651

Aceasta se numeste OM 651 insa toti fanii Mercedes cunosc acest motor drept clasicul 2.2 CDI. De fapt in realitate este vorba de un motor diesel de 2.1 litri cu 4 cilindri care a echipat toate masinile Mercedes din ultimii 10 ani.


Conform mecanicilor motorizarea OM 651 CDI sau BlueTec are cateva probleme gave tehnic precum corpul filtrului de ulei din platic care se topeste cand masina depaseste 100.000 de km, moment cand este posibil ca antigelul sau intre in motor.

O alta problema gava cu acest motor este distributia pe lant care datorita unor patine din plastic cedeaza si reparatia motorului sate fara probleme de 3.000 euro.

Motorizarea OM 651 are distributia inferioara pe baza de pinioane care tine fara probleme, insa lantul simplu si patina intinzatoare sunt cele care ofera o rata de fiabilitate foarte mica motorului de fata.

O alta problema este sistemul EGR care are clapeta extrem de slaba calitativ, iar accesul spre aceasta este cu adevarat problematica chiar si intr-o reprezentatnta Mercedes.

Inlocuiarea sa costa foarte mult pentru ca manopera este costisitoare, iar multe masini nu au aceasta componenta schimbata.

Ultima insa si poate cea mai importanta este fiabilitatea precara a injectoarelor de motorina Delphy care sunt extrem de scumpe la achizitie.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

2 COMMENTS

  1. Oameni buni aici sa postat ce este mai simplu. problema grava este presiunea de ulei, blocarea motorului siiiiiii recomandarea celor de la mercedes pentru a remedia aceasta ,,,,defectiune,,,, recunoscuta insusi de DAIMLER.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente