Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Romanii nu stiu sa faca la stanga! Blocarea intersectiei cu virajul ocolind centrul imaginar este INTERZISA DE LEGE

In vechiul cod rutier din anii 80 era specificat clar ca poti face stanga in intersectii doar daca ocolesti centrul imaginar, insa timpul a trecut si de la doua trei masini pe sosele am ajuns la un parc auto de aproape 8 milioane.

cum se face virajul la stanga, soferi prost viraj stanga, centru imaginar stanga, cod rutier nou viraj stanga, autolatest

Asa ca, nou Cod Rutier de acum 16 ani ( Hotărâre 1391/2006) specifica ca NU MAI POTI FACE STANGA DUPA CENTRUL IMAGINAR pentru ca atunci intreaga intersectie se blocheaza pentru ca nici un sens nu mai poate sa faca stanga daca la semafor sunt mai mult de 6masini.

cum se face virajul la stanga, soferi prost viraj stanga, centru imaginar stanga, cod rutier nou viraj stanga, autolatest

Idiotienia soferilor din Capitala nu poate sa fie descrisa in cuvinte pentru ca toate intersectiile sunt blocate de dobitoci care nici in ziua de azi NU STIU CUM SA FACA STANGA!

cum se face virajul la stanga, soferi prost viraj stanga, centru imaginar stanga, cod rutier nou viraj stanga, autolatest

Speram ca si Politia Rutiera sa mai dea nistem amenzi pentru ca doar asa putem sa-i civilizam pe profesionistii cu permise de acum 40 de ani!

Traiectoriile vehiculelor ce virează la stânga NU se intersectează. Conform codului rutier virajul la stânga se executa pe traiectoria cea mai scurta, ocolind prin stanga centrul imaginar al intersecției, respectiv pentru toți care virează stanga centrul imaginar al intersecției rămâne in dreapta.

Si daca nu crezi ceea ce spunem noi aici vezi mai jos Codul Rutier:

ART 110.

(1) În situaţiile în care există benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea direcţiei de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersecţiei, iar dacă există un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificaţiei acestuia.

cum se face virajul la stanga, soferi prost viraj stanga, centru imaginar stanga, cod rutier nou viraj stanga, autolatest

(2) Schimbarea direcţiei de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intră într-o intersecţie circulând pe acelaşi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectuează prin stânga centrului intersecţiei, fără intersectarea traiectoriei acestora.

(3) Amenajările rutiere sau obstacolele din zona mediană a părţii carosabile se ocolesc prin partea dreaptă.

cum se face virajul la stanga, soferi prost viraj stanga, centru imaginar stanga, cod rutier nou viraj stanga, autolatest

 

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

13 COMMENTS

 1. La scoala de soferi te invata sa ocolesti centrul imaginar si examinatorii tot aceasi regula o aplica…respectiv, cand faci la stanga trebuie sa te incadrezi in asa fel sa intrii direct pe band 1, in nici un caz nu te invata si iau in considerare aspectele prezentate in articol

 2. cine a facut poza 3 are probleme la mansarda? aia de pe drumul orizontal care fac stanga se suie peste aia pe banda 2? si mai si trec peste centrul intersectii

 3. Desteptilor care sunteti, ce faceti cu cei care merg inainte? Aia nu exista?
  Metoda asta se poate aplica DOAR atunci cand exista semafoare speciale separate pentru stanga, diferite de cel pentru directia inainte!
  Cand exista doar un singur semafor pentru inainte, dreapta si stanga nu se poate ocoli prin stanga ca asta inseamna sa poata trece pe verde de un ciclu semaforic maxim 2-3 autovehicule…restul care trec trec pe galben si rosu.
  Toate legile si normativele din ultimii ani sunt din ce in ce mai proaste si mai putin aplicabile, probabil intentionat.

 4. ,,Traiectoriile vehiculelor ce virează la stânga NU se intersectează. Conform codului rutier virajul la stânga se executa pe traiectoria cea mai scurta, ocolind prin stanga centrul imaginar al intersecției, respectiv pentru toți care virează stanga centrul imaginar al intersecției rămâne in dreapta”.

  Ce inseamna ,,ocolind prind stanga”? A ocoli conform dexului inseama a merge de jur-imprejur.
  Conform legii nu se ocoleste centrul imaginar insa dumneavoastra folositi exact termenul acesta.

 5. Și într-o intersecție aglomerata cate mașini trec? Cate încap intre semafor și centrul intersecției (2 3 4)
  În București scăparea e ca se dublează sau triplează șirul de mașini care face stânga pentru a degaja cat mai mult. Dacă ocolesti prin stanga nu mai poți dubla sau tripla, pentru ca blochezi mersul înainte. Simplu.
  Regula e buna doar în trafic aerisit, nu în București.

  • Corect. Mai repede îi blochezi pe cei care vor să meargă înainte de pe banda 2 sau 3 aplicând această regulă, şi apoi pe cei ce vor avea verde din stânga şi dreapta, dacă şirul de maşini ajunge până în intersecţie. În intersecţiile mari şi cu trafic intens (ex. Calea Vitan x Mihai Bravu, pe care o fac des) este mai uşor să te încadrezi în spaţiul gol din intersecţie (centru-dreapta) unde nu blochezi şi ai vizibilitate faţă de sensul opus. În cazul în care intră prea multe maşini în intersecţie iar unii şoferi forţează culoarea galben, se produc blocaje şi aşa.

 6. Inainte sa-i numiti pe ceilalti prosti, mai investigati ce inseamna “drum in aliniament”. E vorba de intersectiile prevazaute cu benzi de stanga care se termina in intersectia respectiva, sau, mai simplu – benzile pe care daca se continua deplasarea, dai nas in nas cu sensul opus.
  Numai in cazul intersectiilor cu benzi in aliniament e stipulata explicit de codul rutier modalitatea de a face stanga ocolind prin stanga centrul imaginar.
  In restul cazurilor NU este stipulat un mod obligatoriu de a face stanga, ambele sunt permise si legale. Intr-adevar, lipsa aceste explicitari e motiv de haos.

 7. Am citit comentariile apoi am zis “Doamne, mulțumesc că m-am născut și trăiesc în Brașov”.
  Sper să nu dau de postacii analfabeți funcțional de aici niciodată, în traficul rutier. Bă, voi sunteți potențiali ucigași pe șosele. Jesus f….ing Christ!
  P.S. Un articol excelent. Drumuri bune!

 8. Mamă câți proști care au impresia că le știu ei pe toate. De-aia se conduce cum se conduce. Articolul este foarte corect. Citiți in pana mea legea mediocri frustrați autosuficienți ce sunteți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente