Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Renault Romania da in judecata un client dupa ce a pierdut un proces cu celebrul motor 1.2 TCe

Acesta are se pare un consum mare de ulei care pe deasupra intra prin intermediul unor segmenti cu probleme direct in motor, detaliu care duce la distrugerea completa a motorului.

Renault Romania prin sucursala sa Nissan a inlocuit motorizarea 1.2 TCe pe modelul problematic Juke insa acesta a cedat si a doua oara, moment in care clientul a facut o adresa la autoritati.

În trei ani, Renault i-a schimbat o dată motorul, dar situația nu a fost remediată nici cu motor nou. În final, Ganea s-a adresat Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care a spus că reclamația sa este întemeiată.

După decizia ANPC, grupul Renault-Nissan a răscumpărat mașina în luna iulie 2019. Ganea a primit atunci suma de 14.400 de euro pe autoturism, respectiv 89% din valoarea sa nouă.”

Conform informațiilor oficiale furnizate de Renault, în România, au fost vândute, de la lansarea și până la scoaterea din producție a motorului, în intervalul 2012-2018, 10.458 de mașini, dintre care: 3.136 Dacia, 4.607 Renault și 2.715 Nissan, echipate cu motorul 1,2 TCe, în diferitele sale versiuni.


Grupul Renault precum și Nissan, prin reprezentantul lor oficial în România, respectiv Renault Commercial Roumanie, nu au realizat oferte financiare de despăgubire niciunui client posesor de vehicul echipat cu motoare de 1,2 litri TCe. Nu există dosare pe rolul instanțelor judecătorești în curs referitoare la această problematică.

Procedura pare să fie legată de o problemă pe același motor, dar cauza de origine are legătură cu montarea unui dispozitiv GPL neautorizat”, arată Direcția Comunicare Groupe Renault România.


s s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente