La vremea respectivă nu era clar când va fi aprobat noul proiect, însă Aurelian Bădulescu, viceprimarul Bucureștiului, afirmă că cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în primăvara acestui an.
“Pe 20 februarie va intra proiectul în plen, aşteptăm 10 zile ca să fie publicat în Monitorul Oficial, aşteptăm şi punctul de vedere al prefectului, care nu poate fi decât unul pozitiv, după care credem că în maximum 30 de zile (n.r – cel mai probabil în aprilie) vom avea acest regulament în vigoare”, a declarat Bădulescu.
Acesta afirmă că vor fi ridicate doar mașinile parcate pe partea carosabilă a drumurilor publice, în timp ce în cazul mașinilor parcate neregulamentar pe trotuar se vor aplica amenzi.
“Nu este o vânătoare a cetăţenilor, a şoferilor care îşi lasă maşinile la voia întâmplării. Este vorba de descurajarea unor astfel de situaţii prin decizii ferme şi măsuri obiective. Se pot ridica maşinile de pe pista de biciclete, nu de pe trotuar. Poate fi sancţionat cel care a parcat pe trotuar de către poliţiştii rutieri”, a adăugat Bădulescu.
Blocarea, ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor/ remorcilor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice din Sectorul 6 precum şi pe domeniul public şi privat de pe raza teritorială a Sectorului 6 se face în baza H.C.L.S6. nr. 4/ 28.01.2010.
Se consideră oprire neregulamentară imobilizarea voluntară a unui autovehicul sau vehicul pe drumul public în spaţiile unde acest lucru este interzis prin indicatoarele şi marcajele specifice parcării publice şi legislaţia în vigoare. Conducătorii autovehiculelor au obligaţia să respecte indicatoarele şi marcajele specifice parcării publice.
Autovehiculul sau vehiculul oprit pe partea carosabilă trebuie aşezat lângă şi în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. Motocicletele fără ataş, mopedele şi bicicletele pot fi oprite şi câte două, una lângă alta.
Totodată, ocuparea abuzivă sau blocarea accesului în parcări de către un deţinător al unui autovehicul său vehicul fără autorizaţie de parcare, atrage ridicarea, transportul şi depozitarea autovehiculului sau vehiculului. Aceasta măsură se ia de către Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 6, din oficiu, sau la sesizarea în scris a Dispeceratului Primăriei Sector 6 sau al Direcţiei Generale de Poliţie Comunitară Sector 6, de către titularul autorizaţiei de parcare.