Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

RAR a dat amenzi usturatoare service-urilor auto din Bucuresti pentru reparatii periculoase

Multi dintre prestatorii de servicii de reparaţii independenţi apelează la metode “la limita legii” pentru a-şi face loc pe piaţa marilor firme în domeniu. Oferind servicii ieftine clienţilor şi mulţumindu-i pe moment, service-urile nu fac decât să presteze reparaţii de proastă calitate care nu garantează siguranţa în trafic.

Însă, întreţinerea autoturismului creează întotdeauna probleme specifice. Clienţii aleg de obicei atelierele care le oferă serviciile rapid. De cele mai multe ori acestea nu au autorizaţie tehnică şi nici nu au posibilitatea să facă verificările finale care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate.
De aceea, reprezentanţii Registrului Auto Român sunt o prezenţă permanentă pe piaţa serviciilor auto. Acţiunile acestora se finalizează fie prin îndrumări tehnice, fie prin sancţiuni. Întărim idea că acest control a avut ca ţintă tocmai verificarea service-urilor auto independente care lucrează la limita legii. 

În urma controalelor maraton din Bucureşti au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 260.000 lei. 
De asemenea, s-a dispus măsura suspendării activităţii pentru 55 de societăţi care nu-şi menţineau condiţiile iniţiale de autorizare şi măsura opririi activităţii pentru 9 societăţi care aveau autorizaţia tehnică expirată.

Sancţiunile au fost aplicate pentru:
– neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale, probele pe standul de frânare care să garanteze că autovehiculul supus activităţilor de reparaţii a sistemului de frânare corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie;
– pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de frânare în perioada în care Autorizaţia Tehnică era suspendată; 
– neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare;
– pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de frânare fără a deţine Autorizaţie Tehnică.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente