Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

PSD si PNL nu vor sa construiasca Autostrada Ploiesti-Brasov! Nu intra in Programul Operațional pentru Transport

Se pare ca actuala guvernare PNL si PSD au ales sa nu introduca in marele plan de dezvoltare nationala a infrastructurii una dintre cele mai importante tronsoane.

Este vorba de noul Program Operațional pentru Transport care nu include mult asteptata austostrada Ploiesti-Brasov, insa include autostrada Brasov-Sibiu.

Strategia Nationala Pentru Siguranta Rutiera (2022-2030), psd grindeanu Strategia Nationala Pentru Siguranta Rutiera (2022-2030), autolatest, cnair, probleme drpdbucuresti, centura bucuresti 2022, ministru transporturilor

Sorin Grindeanu nu a fost in stare sa spuna motivul pentru care romanii vor sta in continuare cu orele bara la bara in zona Campina-Comarnic cand vor merge spre Brasov.

Se pare ca PSD si PNL vrea ca romanii sa plateasca taxa de drum zi de zi cand vor merge pe viitoarea autostrada care inca se doreste sa fie construita de chinezi cu bani publici, chiar si cand aceasta autostrada se poate FACE GRATIS pe banii de la Uniunea Europeana daca se doreste! 

Ciucă reia ideea construirii autostrăzii Ploiești-Brașov în parteneriat public-privat: „A fost discutată în coaliție, urmează să luăm o decizie”

Cătălin Drulă: „Definiția nebuniei”

Autostrada Ploiesti-Brasov, autolatest, Programul Operațional pentru Transport, grindeanu psd, colaps dn1, autostrada cu bani valea prahovei

Liderul USR, Cătălin Drulă, a reacționat criticând vehement intenția anunțată de prim-ministrul Nicolae Ciucă. Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Transporturilor explică de ce realizarea autostrăzii Ploiești-Brașov prin parteneriat public-privat este total nerealistă.

Autostrada Ploiesti-Comarnic-Brasov, termen finalizare, catalin drula Autostrada Ploiesti-Comarnic-Brasov, grindeanu, autolatest

„În loc să se concentreze pe contractul de proiectare, să-l ducă la sfârșit în termenele semnate și să putem construi în sfârșit autostradă, Grindeanu și cu Ciucă blochează proiectul și anunță soluția magică… facem a 5-a oară PPP”, a scris Drulă.

Postarea lui Cătălin Drulă:

  • „Definiția nebuniei: premierul Ciucă ne anunță azi că se va încerca a CINCEA OARĂ realizarea autostrăzii Ploiești-Brașov prin parteneriat public-privat!
  • Ultima încercare a făcut-o doamna Dăncilă prin ilustrul coordonator de mari proiecte Vâlcov. Cu rezultat previzibil: ZERO.
  • Înainte a mai încercat Ponta (2014). Mai înainte, PDL-PNL (2007-2008). Și mai înainte, tot PSD, Năstase (2004).
  • O serie complet previzibilă de eșecuri, pentru că se bazează pe o balivernă: că vine privatul face autostrada din banii lui și apoi și-i recuperează din taxa de autostradă. Ultima încercare serioasă (cea din 2014), a demonstrat cu consultanță financiară pe bune că această recuperare e în procent de 5-10%.
  • Restul de 90% trebuie să îi acopere statul. Care, de fiecare dată când se ajunge la asta, zice smiorc și anulează PPP-ul.

Autostrada Ploiesti-Brasov, autolatest, Programul Operațional pentru Transport, grindeanu psd, colaps dn1, autostrada cu bani valea prahovei

  • Problema cea mai mare este că nicio firmă din lumea asta nu îți poate da un preț corect pentru autostradă înainte să facă studiile și proiectarea. Același kilometru de autostradă poate costa 10 milioane de euro sau 100 de milioane de euro în funcție de natura terenului și de soluțiile constructive alese (viaduct, tunel, etc). Până nu ai un proiect definit, nu poți da clientului un preț.
  • De aceea, de 31 de ani încoace problema e aceeași, că nu avem un proiect tehnic făcut pentru autostrada asta. Abia în 2021, anul trecut, am semnat contractul pentru realizarea proiectării „la cheie”. Începuse bine.
  • De când am plecat nu s-a mai întâmplat nimic. În cadrul contractului nu s-a progresat nici măcar până la faza de alegere a unui traseu. Toate termenele sunt depășite.
  • În loc să se concentreze pe contractul de proiectare, să-l ducă la sfârșit în termenele semnate și să putem construi în sfârșit autostradă, Grindeanu și cu Ciucă blochează proiectul și anunță soluția magică… facem a 5-a oară PPP.

Autostrada Ploiesti-Brasov, autolatest, Programul Operațional pentru Transport, grindeanu psd, colaps dn1, autostrada cu bani valea prahovei

Autostrada Ploiesti-Brasov, autolatest, Programul Operațional pentru Transport, grindeanu psd, colaps dn1, autostrada cu bani valea prahovei

 s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente