Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

PSD schimba legea taximetriei pentru a ingreuna functionarea Uber, Clever si Bolt

In ciuda faptului ca atat Uber cat si Bolt sunt companii fiscalizate 100%, Guvernul PSD doreste o crestere a prezentei taxi-urilor clasice care in 90% din curse nu prea dau bon fiscal sau in care soferii de Logan 2005 miros pentru ca nu se spala!

Guvernul a eliminat sintagma „în mod repetat” din Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, încât „sancţiunea să fie aplicabilă atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public în mod ilegal”, dar va reglementa şi activitatea de ridesharing printr-un act normativ care va fi adoptat în maxim două – trei săptămâni, a declarat vineri vicepremierul Daniel Suciu.

Potrivit acestuia, prin a doua modificare operată a fost eliminată sintagma „în mod repetat” din Legea 38/2003, astfel încât „sancţiunea să fie aplicabilă atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public în mod ilegal”.


Despre “legalizarea” taximetriei pirat din ILFOV care functioneaza doar pe teritoriul Bucurestiului nu se cunosc detalii!

CUM MOTIVEAZA STATUL MODIFCAREA LEGII

Actul normativ prevede trecerea transportului în regim de închiriere din responsabilitatea autorităților administrației publice locale în cea a Ministerului Transporturilor, măsură necesară dat fiind caracterul regional/național al acestei activități dar și nevoia uniformizării regulamentelor de funcționare a transporturilor în regim de închiriere la nivel local.

Ordonanța de Urgență adoptată astăzi contribuie la combaterea pirateriei din transportul de persoane prin eliminarea sintagmei “în mod repetat” de la sancțiunea aplicabilă persoanelor fizice sau juridice ce derulează activități de transport, contra cost, fără a deţine autorizație valabilă.

CE ZICE RAZVAN CUC PSD

Nu îi interzice nimeni, nu vor fi probleme, din contră, de 5 ani de zile nu s-a implementat acest domeniu, iar guvernarea PSD este guvernarea care va reglementa acest domeniu. Ei au fost foarte mulţumiţi pentru că au avut un partener de dialog în ultima lună, au venit cu câteva observaţii de care trebuie să ţinem cont, după care vom urca acest proiect pe procedura de transparenţă.

Trebuie să reglementăm noi din punct de vedere tehnic şi legal, dar nu se pune problema de interzicere. Noi prin ordonanţa care s-a dat în luna aprilie am combătut pirateria. Uber nu este piraterie, se face o confuzie foarte gravă.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente