Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Primaria Timisoara castiga in instanta 302.000 euro pe care firma Super Construct trebuie sa-i plateasca pentru 2 ani intarzieri

Primaria Timisoara a castigat in premiera in instanta un proces de doi ani prin care antreprenorul nu a realizat in 8 luni o lucrare contractata, aceasta ajungand cu intarzieri de 2 ani.

Primaria Timisoara, fritz super construct, antreprenori, intarzieri penalizari, autolatest, timisoara sosele

Primaria userista de la Timisoara a demonstrat ca orice firma care nu se tine de cuvant poate sa fie fata in judecata pentru daune pe zi atat timp cat lucrarile sunt intarziate.

Aceast procedeu este normal in toate contractele cu primariile din Romania, firmele incep lucrarile si daca nu dau faliment in cativa ani, taraganeaza lucrarile pana in urmatorul mandat sub egida altului primar.

Primaria Timisoara, fritz super construct, antreprenori, intarzieri penalizari, autolatest, timisoara sosele

Dominic Fritz a demonstrat ca o primarie poate da in judecata si sa castige peste 300.000 euro penalizari daca firmele nu lucreaza conform contractului.

Cei peste 300.000 euro urmeaza sa fie utilizati de catre Primarie pentru alte proiecte necesare comunitatii.

” 1,5 milioane de lei penalități. Atât am obligat firma care a lucrat pe strada Grigore Alexandrescu să ne plătească pentru întârzierea lucrărilor. Instanta acum ne-a dat dreptate.

Lucrarea de pe tronsonul Calea Torontalului – Calea Aradului trebuia să dureze 8 luni, conform contractului. In realitate a durat 2 ani.

E un semnal clar pe care îl transmit firmelor care fac lucrări plătite din banii timisorenilor. Nu pot întinde la nesfârșit nervii și răbdarea timișorenilor cu lucrări care nu se mai termină.”

Primaria Timisoara, fritz super construct, antreprenori, intarzieri penalizari, autolatest, timisoara sosele

Dar amintesc că şi acolo au fost sistate în campanie electorală sau începute şi apoi sistate. Le-am reluat noi, am deblocat proiectul, care în sine avea câteva probleme.  De atunci am dat tot felul de prelungiri acestei firme, din motive meteo, tehnice, iar termenul de finalizare a fost decalat până în august 2021, dar firma ne-a notificat că a finalizat în octombrie. Noi vom penaliza această firmă cu 28.000 de lei pe zi pentru fiecare zi.

Primaria Timisoara, fritz super construct, antreprenori, intarzieri penalizari, autolatest, timisoara sosele

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA sustine Autolatest Romania sa ramana obiectiva in continuare: Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

1 COMMENT

  1. Iată că se poate și este absolut firesc ca o firmă să plătească dacă nu se încadrează în termen din cauza și doar din cauza ei, iar in contactul de execuție ar trebui să existe clauze cu penalizare dacă constructorul nu se încadrează în timp și aceste clauze ar trebui introduse la toate contractele unde statul este beneficiar. Evident și invers este valabil adică dacă nu se încadrează în termen din cauza statului atunci statul să plătească, mai exact acei aleși sau angajați care se fac vinovați de întârzieri ar trebui să plătească din buzunarul propriu.

    Dacă la Timișoara se poate atunci prin deducție logică se poate la orice primărie dar în realitate primarii sunt pe blat sau primesc șpagă de la prestatori și de aceea nu procedează ca primarul userist.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente