Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Pretul pentru 1 kw a ajuns la 2.5 lei, adica acum este mai ieftin sa mergi cu o masina pe GPL

Si aici luam un calcul simplu al unei masini de clasa compacta precum Hyundai Ioniq cu acumulatorul de 64 kwh, adica pentru incarcare completa la o statie eRenovatio trebuie sa platesti de acum 2.5 lei pe fiecare kw incarcat.

Adica, pentru cei 64 de kwh cat are capacitate acumulatorul, soferul trebuie sa plateasca suma de 160 lei pentru o autonomie in oras in medie de 350 km.

creste pretul curentului 2022, pret incarcare dc 50kw renovatio, 160 lei plin 64 kwh renovatio, autolatest, gpl vs masina electrica

De partea cealalta a baricadei vedem cum un sofer de Dacia Logan 1.5 dCI care are un consum mediu in oras de 7 litri de motorina plateste pentru 50 de litri suma de 315 lei, suma care permite masinii sa mearga in oras 650 km.

Vedeta “termicelor” este fara doar si poate masina pe GPL care acum pentru un plin, in ciuda cresterii pretului tip Cartel ( 1 litri de GPL costa 3.6 lei in Bucuresti!), ajunge sa coste 165 lei.

Pentru 45 de litri de GPL un sofer de Logan plateste in medie suma de 165 lei si poate merge intr-un Bucuresti aglomerat undeva in jur de 400 km. Insa cand iesi in afara orasului autonomia masinii creste cu aceeasi 45 de litri undeva la peste 650 km, lucru imposibil de atins de o electrica chiar si de 64 kwh!

creste pretul curentului 2022, pret incarcare dc 50kw renovatio, 160 lei plin 64 kwh renovatio, autolatest, gpl vs masina electrica

Rezultatul este si mai suprinzator cand luam in calcul un Golf 7 cu motorul 1.6 MPI pe GPL si rezervor de 70 litri de gaz, autonomia sa reala in oras fiind de 700 km si costul total de 252 lei.

O asemenea masina merge in afara orasului cu cei 70 de litri GPL plus 50 litri de benzina peste 1.500 km fara nici o alta alimentare, cifre imposibil de atins de masinile electrice indiferent de marca sau model.

creste pretul curentului 2022, pret incarcare dc 50kw renovatio, 160 lei plin 64 kwh renovatio, autolatest, gpl vs masina electrica

Toate masinile cu motoare termice au preturi de achzitie mult mai mici, au costuri reduse la piesele de schimb cand se strica si nu necesita acumulatori noi ( de 15.000 euro in medie)  la 10 ani vechime sau 150.000 de km cum deja vedem la masinile EV vandute in Europa in 2014!

Singura lor problema reala este poluarea mult mai mare in special in mediul urban, insa si aici gasim de vina RAR-ul cu ale sale statii ITP care trec zilnic in Romania mii de masini diesel DPF OFF sau mai nou OPF OFF si AdBlue OFF!

pret benzina 2021, pret motorina, pret mare benzina, criza energetica europa, benzina 7 lei litru, motorina 7 lei litru, gpl cel mai mic pret la pompa, instalatii gpl bucuresti, gpl pentru masini, service gpl, oferta gpl 2021, gpl vs electric

STATUL A CRESCUT PRETUL ENERGIEI ELECTRICE IN 2022!

Scumpirea curentului in Romania incepand cu 1 ianuarie 2022 a dus automat si la cresterea pretului pentru fiecare kw alimentata acasa sau la statiile tip DC Charger 50 kw+, adica miraju costurilor mici cu masinile electrice dispar incepand cu acest an.

în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, prețul unui kw pentru clienții Electrica de la Serviciul Universal va fi de 1,48 de lei, cu aproape 50% mai mare decât cel valabil până la finalul acestui an. Pentru cei care și-au schimbat contractele și au optat pentru piața liberă, Electrica oferă mai multe pachete, cu tarife cuprinse între 1.36 lei/kw și 1.43 lei/kw.

DE CE A CRESCUT PRETUL:

Motivul este simplu: creșterea prețurilor la energia electrică în piață, de unde furnizorii cumpără energia pentru clienții lor. Consumatorii aflați în serviciu universal nu au resimțit vreo creștere în ultimul timp, tocmai pentru că prețul lor a fost fix din iulie până acum.

Din iulie, ei au în facturi un preț al energiei active (fără tarife de rețea și taxe) de 0,37 lei/kWh – preț pentru clienții Electrica Furnizare. Or, din cauza creșterii prețurilor din piață, de la 1 ianuarie, prețul energiei active este, la Electrica, de 0,94 lei/kWh (sau 938 de lei/MWh).

Enel X si Mega Image 2021, statii incarcare Enel X si Mega Image, probleme Enel X si Mega Image, typ 2 22 kwh Enel X si Mega Image, timp incarcare, pret enelx 1 kwh, parcare masini ev Enel X si Mega Image, parteneriat Enel X si Mega Image

Muntenia Sud (Municipiul București, județele Ilfov și Giurgiu).

Noul preț de serviciu universal al Enel, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,35 lei/kWh, preț final, cu toate taxele și tarifele de rețea incluse. Prețul valabil acum, până la 31 decembrie, este de 0,75 lei/kWh. Așadar, avem o creștere de 80 % a prețului final.

masini electrice vs gpl, gpl vs benzina, gpl vs ev, pret alimentare gpl vs alimentare enel x, probleme pret kwh statii incarcare, gpl ieftin vs electric kwh scump, emisii co2 masini gpl vs electrice reciclare acumulator

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente