Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Parlamentul vrea sa schimbe definitia sensului giratoriu! Acesta nu este o intersectie!

Se pare ca in aceste zile urmeaza sa intre in camerele decizionale din Parlamentul Romaniei un amendament care trebuie sa inlocuiasca complet definitia sensului giratoriului.

accident letca giratoriu, sens giratoriul diametru prea mic, probleme romani sensuri giratorii, acccidente rotonde, autolatest, probleme cnair

Astfel, din noua definiție a sensului giratoriu va fi eliminată ideea de intersecție. În prezent, Codul rutier include în categoria intersecțiilor cu circulație dirijată și intersecțiile în care circulația se desfășoară în sens giratoriu.

O propunere legislativă în acest sens, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în 12 octombrie. Inițiatorii proiectul sunt mai mult parlamentari de la USR.

pnl ilfov, probleme pasaj domensti, pasaj domensti inutil, centura bucuresti lasata in paragina, sens giratoriu centura magurele, sens giratoriu jilava centura bucuresti, sens giratoriu centura bucuresti

„Prevederile legale incidente în materia sensului giratoriu sunt lipsite de claritatea necesară unor norme legislative, fiind susceptibile de numeroase interpretări, aspect care a generat o practică neunitară a sancţiunilor contravenţionale aplicate.

sens giratoriu, probleme prioritate sens giratoriu, cedeaza sens giratoriu, autolatest, banda 1 si 2 sensul giratoriu, testeauto

Astfel, nu puţine au fost cazurile, apărute chiar în spaţiul public, în care participanţi la trafic au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea regulilor de circulaţie într-un sens giratoriu, iar instanţele de judecată, soluţionând plângerea contravenţională, au anulat procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei ca nelegal şi nemeteinic, oferind o altă interpretare dispoziţiilor legale incidente”, explică inițiatorii, în expunerea de motive.

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente