Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Opel Corsa D 2011 are probleme cu sistemul de franare! 405.000 de masini cu grave probleme de siguranta!

Conform celor de la Warrantyguide modelul comercializata in Marea Britanie (identic cu cel din Romania) are o problema grava cu pedala de frana.

In situatia cand soferul apasa puternic pedala de frana rulmentul care amplifica forta de franare cedeaza si masina ramane fara frane. Aceasta problema poate duce la accidente deosebit de grave.

In total oficialii au declarata ca urmeaza sa recheme in service peste 405.690 de unitati din modelul Corsa D care au fost comercializate in perioada inuarie 2006 si octombrie 2011.

In Romania noul Opel Corsa D facelift este o masina de succes care a realizat vanzari foarte bune celor de la Opel Romnia. Acum ramane doar ca acestea sa fie si rechemate in service pentru inlocuirea rulmentului problematic.

Toate modelele Opel Corsa D care sunt vizate de acest recall masiv primesc reparatia GRATIS din partea reprezentantelor Opel. 

Masinile care au probleme cu sistemul de franare au fost produse incepand cu seria de caroserie 76000002 in anul 2006 pana la numarul B6080236 din 2011. Astfel, pentru o mai buna recunoastere a masinii dumneavoastra trebuie sa urmariti ultimele 7 cifre si litere ale serie de caroserie pentru a vedea daca masina se inscrie in acest important recall european.

Ce facem cand verificam masina la un dealer?

Sfatul Autolatest este sa intrebati si dealerul de unde a fost cumparata masina pentru a vedea care este raspunsul oficial. Daca raspunsul dealerului este un OK deplin recomandam sa cereti un act de constatare semnat de catre dealerul dumneavoastra in care acesta sa recunoasca ca masina nu are nevoie de inlocuirea piesei respective. 

Daca acesta nu doreste sa semneze pentru garantarea masinii recomandam sa accesati pagina ANPC.gov.ro sau sa sunati la urmatorul numar de telefon: 0800.080.999. Daca nu sunteti convinsi de acestia vezi legea protectiei consumatorului din Romania:

Cine poate depune o reclamaţie la ANPC?

„Consumatorul – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale ”, conform art. 2, pct. 2 din O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată.

– Reclamaţiile şi sesizările adresate ANPC pot fi depuse doar de către consumatori persoane fizice. 

– Divergenţele între operatorii economici nu intră în sfera de competenţă a Autorităţii Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor.

„Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează”, conform art. 7 din O.G. nr. 27/2002.

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente