Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

O romanca conduce singurul centru de incrcari auto din Romania-RTR

Este al doilea manager local care înlocuieşte un francez într-o poziţie de conducere în cadrul RTR, după Sorin Buşe, numit Director General RTR în 2010. 

Anica Muntean a preluat funcţia de la Fabrice Jouanny, care a coordonat timp de doi ani construcţia centrului de la zero, iar apoi pentru alţi doi ani demararea activităţilor de încercare, odată cu instalarea primelor echipe.  

Inaugurat în 2010, Centrul Tehnic Titu cuprinde zeci de bancuri de testare şi 32 de km de piste, destinate încercării vehiculelor şi componentelor. Parte integrantă a Renault Technologie Roumanie, centrul are ca misiune testarea şi validarea vehiculelor din gama Entry (M0) a grupului Renault.

 „Centrul Tehnic Titu este un instrument extraordinar pentru ingineria din România şi sunt onorată să conduc singurul centru de încercări auto din România şi din regiune. Am găsit aici un centru perfect funcţional, tehnologie de testare de ultimă oră şi echipe de inginerie profesioniste. Misiunea mea la Titu este optimizarea performanţei centrului şi dezvoltarea lui”, a declarat Anica Muntean.

Anica Muntean s-a născut în 1964 în Turnu Măgurele, judeţul Teleorman şi a absolvit Institutul Politehnic din Timişoara.  

După un stagiu de practică, Anica Muntean şi-a început cariera la Dacia, în 1989, ca inginer tehnolog şi a participat la numeroase proiecte din inginerie.

După venirea Renault în România, Anica a preluat în 2001 conducerea serviciului de metode montaj, iar în 2004 funcţia de şef departament inginerie montaj. În 2008, a preluat postul de Director Inginerie Vehicul Descentralizată, care coordonează activitatea de asistenţă tehnică pentru fabricaţie la Mioveni, fiind prima femeie din fruntea unei direcţii de inginerie din România şi singura femeie care conducea un departament de acest tip în Grupul Renault la nivel mondial.

În cadrul acestor direcţii, Anica a participat activ la industrializarea noilor vehicule, începând cu Solenza şi continuând cu Logan, Sandero şi Duster.

Din septembrie 2011, Anica Muntean a fost Director Tehnic al Centrului Tehnic Titu.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente