Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Noua Skoda Kodiaq fata in fata cu noul Peugeot 5008 2017-2.0 TDI vs 2.0 Blue HDI

Aceasta este o masina clasica pentru grupul VW, adica foloseste o platforma tehnica a vechiului Audi Q5 care este lungita pentru a face loc pentru 7 pasageri.


Pe scurt Kodiaq este raspunsul rapid al celor de la Skoda pentru segmentul SUV care in ultimii ani are cifre de vanzari realmente mari chiar si comparate cu cele din segmentul compact.

Acum pe piata exista o gama completa de modele Renault Kadjar bazate tehnic pe Nissan Qashqai care ofera preformante de top chiar si cand sunt comparate cu modele premium.

Noul Kodiaq este o masina masiva ( o greutate la gol de peste 1.8 tone) care are o mare problema tehnica, respectiv nu este oferita decat cu un singur motor diesel, clasicul 2.0 TDI.


De partea cealalta a baricadei se afla un SUV revolutionar semnat de catre Peugeot, respectiv noul 5008 bazat tehnic pe noul 3008.

Acesta are o platforma tehnica complet noua care ofera un randament, spatiu interior mult mai mare decat cea gasita la modelul Skoda Kodiaq.

Si noul 5008 se doreste un SUV all around care sa ofere performante rutiere de top, insa si o capacitate reala in mediul soft off road.

Rezultatul francezilor este conform surselor mai bun calitativ pentru ca ofera materiale de top la interior si o plansa de bord revolutionara, in timp ce Skoda este traditionala ( aici citim banala pentru acest segment extrem de bine accesorizat!).

Un alt punct forte al lui 5008 este gama de motorizari care include cel mai bun motor pe benzina din Europa ( 1.2 PureTech 130 CP), insa si motorizarea realizata cu BMW 1.6 THP de 155 CP.

Skoda Kodiaq are doar motorul 1.4 TSI de origine VW care deja nu se mai monteza pe multe modele VW si Audi pentru ca are grave probleme tehnice cu distributia pe lant!


Motorul diesel al lui Peugeot este un clasic 2.0 Blue HDI care ofera 150 sau 180 CP, motor care vine echipat in versiunea sa de top cu o transmisie japoneza automata Aisin cu 6 trepte clasica recunoscuta pentru fiabilitatea sa pe modelele Toyota si Lexus.

Autolatest Romania recomanda achizitia modelului Peugeot 5008 pentru ca arata mai bine, are motoare mai ecologice si mai perforamnte si ofera cel mai bun interior din clasa sa! Si cu siguranta va avea un pret de achizitie la aceelasi nivel de echipare cu cel putin 5.000 euro mai mic decat o Skoda Kodiaq.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente