Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Noua anvelopa Pirelli Scorpion

Noua anvelopa creata de Pirelli pentru etapele de macadam ale WRC este un produs inovativ, in care se imbina armonios o constructia robusta precum si grija pentru protectia mediului inconjurator.

Regulamentul FIA WRC 2008 stipuleaza ca spuma anti-dezumflare sa nu mai poata fi folosita, astfel ca anvelopa de macadam a acestui an a fost considerabil intarita pentru a putea rezista mai bine la taieturi, abraziune sau pene cauzate de pietrele ascutite sau alte obstacole de acest gen. Tehnicienii Pirelli si-au folosit vasta experienta dobandita in domeniul anvelopelor run-flat atunci cand au proiectat profilele de macadam pentru Campionatul Mondial de Raliu FIA.

Pirelli, producatorul Italian de anvelope, desemnat de catre FIA drept furnizorul oficial de pneuri pentru Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2008 – 2010, a dezvaluit cea de-a doua anvelopa care va fi folosita in acest an in competitie, aceasta secondand anvelopei pentru astfalt WRC, lansata de Pirelli la sfarsitul lunii septembrie, anul trecut.

Aceasta anvelopa a fost proiectata in cadrul unor serii de teste realizate in intreaga Europa, echipand un Peugeot 307 WRC, pregatit de catre Bozian Racing si pilotat de catre campionul italian Paolo Andreucci. Noua anvelopa Pirelli pentru macadam se numeste Scorpion, subliniind legatura dintre pneurile de competitie create si anvelopele pentru autoturisme si SUV-uri Pirelli Scorpion. Ca si in cazul pneului pentru astfalt WRC, noua anvelopa pentru macadam a fost mai intai verificata si aprobata de catre FIA – organizatia mondiala ce supervizeaza activitatile motorsport.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente