Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Nokian Tyres spune ca anvelopele contribuie la reducerea emisiilor de CO2

Una dintre opțiunile pe care le au la dispoziție este alegerea unor anvelope cu o rezistență redusă larulare, care ajută atât la reducerea consumului de combustibil, cât și a emisiilor de CO2.

Nokian Tyres face eforturi susținute pentru a pune la dispoziția consumatorilor anvelope dince în ce mai ecologice. Comparativ cu anul 2013, rezistența la rulare a anvelopelor a fostredusă în medie cu 8%.

Reducerea cu 8% a rezistenței la rulare este echivalentul reducerii gazelor de eșapament emise de65.000 de autovehicule este de părere Teppo Huovila, Vicepreședinte Calitate  Sustenabilitate,Nokian Tyres.

Rezistența la rulare se referă la energia pierdută atunci când anvelopele se mișcă în timpulcondusului. Cu cât este mai mică rezistența la rulare, cu atât mai puțină energie este pierdută și maipuțin combustibil consumat. Reducerea consumului de combustibil are un impact pozitiv asupramediului înconjurător și, totodată, asupra amprentei de carbon lăsate de conducătorul auto, prinreducerea emisiilor de CO2.

Pentru autovehiculele electrice, o rezistență la rulare inferioară înseamnăși un interval mai lung de condus.De exemplu, în cazul în care toate autoturismele din Finlanda, Suedia și Norvegia ar utilizaanvelopele de iarnă Nokian Hakkapeliitta R3, care au o rezistență scăzută la rulare, în locul altoranvelope de iarnă premium, beneficiile ar fi remarcabile.

Economiile de combustibil ar fi de aproape300 milioane de litri, iar emisiile de dioxid de carbon ar scădea cu aproximativ 710 000 de tone.

În Uniunea Europeană se estimează un procent de 24% pentru emisiile de gaze cu efect de seră,produse din cauza traficului. La nivel european, obiectivul principal este de a reduce emisiile de gazecu efect de seră cu 20% până în anul 2020, față de nivelul înregistrat 1990.


Începând cu anul 2021,vor fi stabilite obiective mai stricte de către UE, din acest punct de vedere.Producătorii de anvelope premium, printre care și Nokian Tyres, fac eforturi constante pentru areduce rezistența la rulare, atât prin dezvoltarea unor compuși avansați din cauciuc, cât și prinintroducerea unor modele inovatoare de rulare și construcții de anvelope.

Inginerii noștri lucrează din greu pentru atingerea acestui obiectiv: scopul nostru este de a reducerezistența la rulare a fiecărei noi generații de anvelope fără a compromite siguranța acestora.”,continuă Teppo Huovila.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente