Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Noile masini Dacia primesc o cutie automata CVT de tipul Nissan X-Tronic 2021

Pana in prezent Dacia a echipat vechiul Logan II cu o cutie robotizata care a fost un ESEC TOTAL datorit uzuarii premature a discului de ambreiak insa si a modului putin rafinat in care aceasta cutie a schimbat rapoartele.


A urmat cutia EDC cu 6 trepte cu dublu ambreiaj montata pe Duster I, o cutie germane construita de catre Getrag care inca se regaseste pe modele precum Ford Fiesta, Ford Mondeo, anumite modele Volvo si gama Renault Talisman si Trafic 2021.

Acum vedem cum cei de la Dacia monteaza pe masinile lor inca un tip de cutie, una CVT care se regaseste pe modelele Nissan sub denumirea X Tronic.

Aceasta cutie are codul RE0F11A si echipeaza cam toate masinile Nissan din lume pentru ca este o transmisie construita chiar de catre japonezi.


Dacia primeste o transmisie CVT construita in uzinele Samsung din Coreea de Sud, transmisie CVT gandita pentru a functiona doar pe modelele cu puteri maxime de pana la 120 CP si un moment motor de 200 Nm.

CAT DE FIABILA ESTE CUTIA X-TRONIC?

In ultimii ani Nissan a avut un amplu proces in SUA pentru ca aceasta cutie se defecta prea des si in special atunci cand masina iesea din garantie. Costurile pentru reparatia unei asemenea transmisii RE0F11A ajung in medie in jur de 2.000 euro Cu TVA inclus si garantie de 1 ani fara limita de km.

Asa ca trebuie sa ne asteptam la o uzura medie a cutiei CVT RE0F11A de la Dacia pentru ca aceasta este legata la un motor mic de 1 litri TCe de 90 CP care nu ofera un cuplu motor peste medie.

Cei care vor alegea aceasta cutie trebuie sa tina cont de timpii de revizii specificati atat de catre Dacia cat si de catre Nissan, insa producatorul mentioneaza o perioada de viata medie de 150.000 de km in conditii de rulare normale.

Pentru cei care vor face ride-sharing sau taxi este recomandata reducerea intervalului pentru revizii.

Vezi mai jos unde poti repara cu garantie o cutie X-Tronic RE0F11A Dacia?

UNDE ESTE UNITATEA SERVICE?

Ne puteti contacta telefonic la numerele de telefon:
0723.528.323
0732.125.555

Adresa: Str. Mehadia, Nr. 39, Crangasi , Sector 6,Bucuresti

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente