Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Iata noul Peugeot 408 2010/detalii tehnice, performante, pret, concurent renault fluence

Acesta este asa cum era de asteptat un succesor al modelului de succes 407 insa care dispune in premiera de o caroserie imprumutata de la modelul mai mic 308. Acesta este Peugeot 408, un model care numeric pare a fi descendentul lui Peugeot 407, dar de fapt apartine unei clase cu o cifra mai jos. Daca nu a ati urmarit precedentele stiri despre acest model este posibil sa ii cadeti in plasa acestui Peugeot 408, si sa spuneti ca este urmasul lui 407.

Nu este asa, acest model este de fapt urmasul lui Peugeot 307 sedan, comercializat in tarile emergente, iar succesorul de drept al lui 407 se va numi 508. Teoretic, acest model este un Peugeot 308 cu portbagaj, dar chiar de la prima vedere ne putem da seama ca nu este doar atât, ci este un model nou cu un design deloc controversat. Daca ne referim la modelele Peugeot notchback invariabil in minte ne apare controversatul Peugeot 206 Sedan, ei bine cu 408 nu este cazul sa strâmbam din nas. Dupa cum se poate observa designul este unitar, chiar foarte cuminte pentru un Peugeot, mai ales ca a disparut gura uriasa inlocuita de o priza mai discreta si spatele este chiar conservator, amintind de Peugeot 406 Coupe.

Ca dimensiuni acest model nu este deloc mic, masurând 4,68 metri in lungime, 1,81 metri latime si 1,52 inaltime, iar ampatamentul este de 2,71 metri. Portbagajul este foarte generos având 562 litri, fiind din toate punctele de vedere mai spatios decât 307 Sedan. Apartenenta la Peugeot 308 este evidenta in interior, habitaclul fiind identic cu cel al hatchback-ului. Pe lista de dotari apar sisteme ca: 6 airbaguri, climatizare auto bi-zona, ABS, ESP, cruise control, sistem Isofix, jante de aliaj pe 17 inch.

Gama de motorizari este deocamdata destul de austera, anuntându-se doar doua motoare 1.6 pe benzina de 106 CP si 2.0 tot benzina de 147 CP. Acest model este in principal adresat chinezilor si Americii Latine, fiind produs in Argentina, dar cum am avut parte si de Peugeot 206 Sedan, sau de alte versiuni sedan concurente care in Vest nu au ajuns, este foarte posibil ca modelul sa ajunga si in România

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente