Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Motiunea Taxa Auto a castigat dar taxa nu va dispare!

In afara parlamentarilor PD-L, si PSD si PRM anuntasera, de asemenea, ca vor vota in favoarea motiunii. In ciuda faptului ca a fost adoptata de deputati, iar scopul motiunii este anularea taxei auto si restituirea banilor celor care au platit aceasta taxa, motiunea ar putea sa nu aiba si urmari juridice.

Potrivit deciziei Curtii Constitutionale nr 148 din 21 februarie 2007 o motiune simpla ” nu poate sa stabileasca si obligatia Guvernului sau a membrilor sai de a lua anumite masuri concrete, considerate de parlamentari ca fiind necesare”. Votul la motioune a fost amanat luni seara din cauza sedintei comune a Parlamentului privind independenta provinciei Kosovo. Initiatorii motiunii au cerut anularea taxei de prima inmatriculare si restituirea banilor celor care au platit-o deja.

Guvernul, care a ajuns la a treia varianta de calcul a taxei, sustine ca eliminarea acesteia ar transforma Romania intr-o tara a masinilor de mana a doua. Potrivit ministrului Varujan Vosganian anul trecut au fost înmatriculate peste 400.000 de autovehicule dintre care 70% au fost masini noi. Prin urmare, a explicat ministrul, taxa si-ar fi atins obiectivul. 

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente