Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Moţiune simplă la Camera Deputaţilor pe tema taxei de primă înmatriculare

Acestia vor solicita anularea acesteia şi restituirea banilor cetăţenilor, fără a mai apela la instanţă.

PDL va iniţia o moţiune simplă, la Camera Deputaţilor, pe tema taxei de primă înmatriculare.

Vom cere anularea taxei şi restituirea taxei pentru cei care au achitat-o, fără procese şi fără apelarea în instanţă, a declarat liderul PDL, Emil Boc, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional.

El a menţionat că această moţiune simplă va fi depusă în sesiunea care începe lunea viitoare, la Camera Deputaţilor, şi va fi semnată de 50 de deputaţi ai PDL.

Boc a declarat că, deşi până în acest moment PDL nu discutat cu nici un alt partid privind susţinerea acestui demers, speră să se găsească susţinere politică şi de la alte formaţiuni politice, pentru ca Guvernul să fie obligat, în temeiul acestei moţiuni, să renunţe la taxă şi să o restituie voluntar, fără a se mai apela la justiţie.

Referindu-se la taxa de mediu instituită de Executiv, Emil Boc a arătat că această taxă este ilegală şi imorală.

Este ilegală pentru că este în contradicţie cu directivele europene, existând un temei juridic pentru ca această taxă să fie returnată fără ca cetăţenii să acţioneze statul în instantă. Şi este imorală pentru că nu e compatibilă şi nu realizează un echilibru între nivelul de trai şi cuantumul taxei, a precizat Boc.

Acesta a mai arătat că PDL formulează aceste cereri întrucât dezbaterile din ultima vreme au demonstrat duplicitatea Guvernului, iar impunerea acestei taxe de mediu reprezintă o bâlbă a Guvernului, prin care se urmăreşte aducerea de bani la Guvern pentru folosirea lor în scop electoral.

Nu are nici un fel de coerenţă şi logică această taxă. Nu facem acest demers doar în termeni populişti pentru că este un subiect la ordinea zilei. Considerăm că avem temeiul politic şi moral pentru a merge înainte cu acest demers, a declarat Emil Boc.

Procedura de recuperare a taxei auto va fi reglementată, probabil, şi prin normele de aplicare a noilor valori, iar statul nu va introduce bariere administrative pentru a împiedica proprietarii de maşini să solicite restituirea unei părţi din sumele achitate, a declarat, duminică, şeful DAE, Adrian Ciocănea.

Statul român nu va introduce niciun fel de bariere administrative pentru a împiedica cetăţenii să îşi exercite drepturile, în cazul în care aceştia vor dori să recupereze o parte din taxă. Din statistici se pare că puţine vor fi diferenţele în senul negativ, se discută despre diferenţa de taxă, nu despre întreg cuantumul, a afirmat şeful Departamentului guvernamental pentru Afaceri Europene (DAE), într-o conferinţă de presă susţinută, duminică, la Palatul Victoria.

sursa

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente