Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Mitsubishi Motors implineste 100 de ani de existenta-100% Japonia

De-a lungul celor 100 de ani de la apariția Model A, primul model Mitsubishi ce a purtat emblema celor 3 diamante,Mitsubishi a lansat constant pe piata solutii cu puternic impact in conservarea energiei si a resurselor, punctand totodata realizari notabile la nivel global, atat prin implicarea in sporturile cu motor (Dakar, WRC, etc), cat si prin inovatiile tehnologice implementate in premiera mondiala in productia de serie (primul autovehicul de serie 100% electric: “i-MiEV”;primul SUV Plug-in Hybrid Electric Vehicle din lume: “Outlander PHEV”, etc).

Pentru urmatorii 100 de ani, viziunea Mitsubishi Motors Corporation este aceea de a contribui la imbunatatirea comunitatii globale si de a asigura plus valoare in industria automobilistica prin autovehiculele sale. 

În 1978 își face apariția prima generație L200. Modelul care s-a vândut până în prezent, prin generații succesive, în mai mult de 4,000,000 unități la nivel mondial.

În 1979 Mitsubishi Motors Corporation a început să exploreze un segment nou creat, SUV-ul pentru petrecerea timpuluiliber – prima piesă din acest concept fiind modelul Pajero.

În 1983 are loc prima participare la competiția Paris-Dakar. De la intrarea iniţială în Dakar, Pajero a acumulat un palmares de 26 de curse, cu care nu se poate mândri nici un alt SUV, incluzând un total de 12 victorii în raliul Dakar începând cu anul 1985 (dintre care 7 victorii au fost consecutive) şi 4 Cupe Mondiale FIA pentru Raliuri Cross Country.

În 2001 Mitsubishi Motors prezenta concept car-ul “ASX”, precursorul lui Outlander, model care a reprezentat și prima abordare a mărcii pentru segmentul “crossover”.

În 2006, la exact 40 de ani de la demararea cercetării Mitsubishi în domeniul mașinilor electrice, Mitsubishi Motors Corporation a anunțat programul de cercetare si dezvoltare al autovehiculului electric “i MiEV”, ca mai apoi acesta să devină în iulie 2009 prima mașină electrică de serie a unui producător important.

Pentru a sarbatori implinirea celor 100 de ani, M Car Trading, importatorul oficial Mitsubishi Motors in Romania, lansează pe piata o Editie Limitata “100 de ani de istorie Mitsubishi” a celor mai apreciate modele din gama actuala Mitsubishi Motors, modelele ASX, Outlander si L200.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente