Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Mazda 2 v avea si trei portiere

Mazda va prezenta în premieră mondială la cea de-a 78-a ediţie a Salonului Internaţional Auto de la Geneva versiunea cu trei uşi a modelului Mazda2. Evenimentul va prilejui şi alte trei premiere europene: conceptul Taiki echipat cu noua generaţie a motorului rotativ dezvoltat de Mazda, modelul hibrid Mazda5 Hydrogen RE şi versiunea facelift a modelului sportiv Mazda RX-8. Este pentru prima oară când în gama modelului Mazda2 este disponibilă şi o versiune cu trei uşi. Aceasta va păstra toate caracteristicile versiunii cu cinci uşi, fiind însă mai sportivă şi mai accesibilă ca preţ.

Noul model va contribui direct în procesul de creştere al Mazda în Europa, prin segmentul nou de clienţi pe care îl va atrage. Vehiculul va avea disponibile aceleaşi motoare ca şi modelul deja existent pe piaţă, respectiv cele pe benzină de 1,3l şi 1,5l, precum şi motorul common-rail turbo diesel de 1,4l. Aceste motoare prezintă performanţe ridicate la capitolele consum de combustibil şi emisii de CO2. Noua Mazda2, primul vehicul al noii generaţii Zoom-Zoom, a fost lansat în septembrie 2007 şi s-a dovedit imediat un real succes în rândul clienţilor din Europa. În decembrie, mezina gamei nipone a primit o cotaţie de cinci stele pentru protecţia pasagerilor adulţi în urma testelor efectuate de Euro-NCAP, iar de la lansare până în prezent a totalizat mai mult de 20 de premii specifice industriei.

Printre acestea se numără “Maşina Anului” în Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Grecia şi Noua Zeelandă, precum şi în Japonia. Prin redesenarea completă a caroseriei şi a şasiului, precum şi prin implementarea strategiei unice de reducere în greutate dezvoltată de Mazda, noul model este cu aproximativ 100 de kilograme mai uşor faţă de versiunea precedentă. Astfel, acesta îşi menţine masa sub nivelul de 1.000 de kilograme şi se opune trendului de creştere în greutate a vehiculelor nou lansate de diferiţi producători. Salonul Internaţional Auto de la Geneva va avea două zile rezervate presei, respectiv, 4 şi 5 martie, urmând ca în perioada 6-16 martie evenimentul să fie deschis publicului.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente