Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Marca KIA devine cel mai performant constructor de automobile din Europa! Vanzari peste asteptari

Conform noilor informații furnizate de ACEA* (European Automobile Manufacturers’Association), vânzările totale Kia în Europa au scăzut ușor, la 113.026 unități în primul trimestrual anului 2020. Aceasta reprezintă o scădere de aproximativ -14.5% comparativ cu primultrimestru al anului 2019, când brandul a înregistrat cel mai mare record trimestrial al vânzărilorsale în Europa (132.174 unități).

Totuși, acest declin a fost mai mic decât cel înregistrat însectorul mai vast al industriei auto din Europa (-26.3% vânzări auto totale înregistrate în Europa,țările EFTA și UK). Ca rezultat, cota de piață Kia a crescut de la 3.2% în primul trimestru alanului 2019 la un maxim de 3.7% în primele trei luni ale anului 2020, cea mai mare cotă de piațăînregistrată vreodată de Kia.

În ciuda unui început de an provocator, vânzările noilor modele electrificate Kia – hybrid, plug-inhybrid și electrice – au crescut cu 20.8%, la 21.340 unități.

Modelele electrificate reprezintă acum aproape 20% din vânzările totale ale automobilelor noi Kia în Europa (18.9% din vânzăriletotale de automobile noi înregistrate de Kia Europe în primul trimestru al anului 2020), o creșterede la 13.4% înregistrate în primele trei luni ale anului 2019.Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a declarat:

„Primele trei luni aleanului 2020 au constituit o provocare pentru întreaga industrie auto datorită distanțării sociale șia măsurilor de izolare adoptate în multe dintre piețele europene.

Totuși, am văzut o creștere avânzărilor gamei de automobile hibride și electrice Kia – toate gamele de modele electificate pecare le vindem în Europa au înregistrat creșteri ale vânzărilor în acest trimestru. Lansarea noilormodele plug-in hybrid, îmbunătățirea disponibilității automobilelor electrice și familia extinsă amodelului Ceed au impulsionat de asemenea vânzările și cota de piață în acest trimestru.

”În primul trimestru al anului 2020, automobilele 100% electrice Kia, e-Niro și e-Soul, au adunat32% din vânzările totale ale automobilelor electrificate, reprezentând o creștere de la 22% în2019.

Modelele plug-in hybrid, inclusiv noile variante plug-in hybrid ale modelelor XCeed șiCeed Sportswagon, au înregistrat o creștere a popularității și adună acum 30% din vânzăriletotale ale automobilelor electrificate Kia.

Gama celui mai bine vândut model Kia a înregistrat, de asemenea, o creștere a vânzărilor peparcursul primului trimestru al anului. Vânzările familiei modelului Ceed – compusă din modeleleCeed, Ceed Sportswagon, ProCeed, și XCeed – au crescut cu 18.8% în primul trimestru, la29.664 unități vândute.

În condițiile în care toate modelele individuale ale familiei rămânpopulare în Europa, creșterea suplimentară a vânzărilor a fost susținută de lansarea nouluimodel XCeed, în a doua jumătate a anului 2019 și noile variante plug-in hybrid la începutulanului 2020.

După familia Ceed, modelele Sportage (23.011 unități vândute), Niro (16.010 unități vândute),Stonic (15.115 unități vândute) și Picanto (13.639 unități vândute) completează lista celor cincicele mai bine vândute automobile Kia în Europa.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente