Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Manechinul de testare in caz de accident a fost inventat de catre un roman

Acesta a fost inventat de catre Samuel W. Alderson care-l avea ca tata pe un roman emigrant in SUA in prima parte a secolului trecut.

Romanul si-a deschis in New York un atelier pentru cei care doreau sa-si confectioneze elemente din metal, iar fiul sau Samuel W. Alderson a mostenit dragostea pentru inovatii.

Dupa ce a terminat facultatea Samuel W. Alderson a data nasterii primului manechin special realizat pentru a testa limitele corpului uman atunci cand are loc un accident rutier.

Chiar si recent infiintata NHTSA a dorit ca romanul nostru sa lucreze la ei pentru realizarea primelor legi federale despre implementarea sigurantei rutiere care avea sa introduca in anii care urmeaza pe langa centura de siguranta, sistemul SRS airbag insa si ABS-ul sau structura deformabila.

Manechinul lui Samuel W. Alderson a intrat si in prima capsula Apllo care a iesit in spatiu si care a aratat celor de la NASA ca un om poate sa faca fata unui reintrari in atmosfera cu un sistem Apollo.

Samuel W. Alderson moare in 2005 la venerabila varsta de 90 de ani, personalitate care ramane in istoria industriei automobilului drept parintele manechinelor de test, inventie care avea sa salveze in peste 60 de ani peste 600.000 de vieti in accidente rutiere grave!

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente