Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

LOGICA BOC-Scumpirea benzinei adanceste recesiunea in 2011! 6 LEI litru si mai avem putin sa trecem la biciclete!

În mai puţin de 1 săptămână Petrom a aplicat două creşteri de preţ, una de 9 bani şi alta de 8 bani, la benzină. Totodată, violenţele din Africa de Nord au dus ieri barilul de petrol la 116 dolari, existând temeri ca acesta să depăşească nivelul de 147 de dolari atins în 2008. România, care produce prin intermediul Petrom aproape jumătate din necesarul de petrol, pare a nu avea niciun avantaj, cel puţin la nivelul preţului pe care îl plăteşte consumatorul, în comparaţie cu ţări sărăce în resurse care sunt obligate la importuri majore aşa cum este cazul Bulgariei, Ungariei, Poloniei sau al altor ţări membre ale UE.

“Nu avem avantaje din faptul că avem rezervele de petrol aici. Nu vorbim despre locurile de muncă sau despre faptul că într-o situaţie de oprire a livrărilor, România s-ar descurca, ci de avantajul pe care îl are consumatorul final în preţ. Dacă am avea dependenţă totală de import, atunci poate că nu am mai avea preţuri administrate aşa cum este în cazul gazelor naturale“, a spus Daniel Dăianu, profesor de economie şi fost ministru de finanţe.

De vina pentru aceasta ultima scumpire este Guvernul Boc care a introdus noi accize pentru componeneta bio care este obligatorie in orice sortimente de combustibil.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente