Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Kia va testa sisteme de avertizare îmbunătățite pentru a spori siguranța pe drumurile europene

Kia explorează dezvoltarea și evaluarea unor noi sisteme avansate de avertizare la bordul automobilelor, care vor alerta șoferii cu privire la pericolele din timpul condusului folosind date în timp real, bazându-se pe portofoliul său existent de funcții de alertă pentru șofer.

Testul face parte din proiectul „Safety Priority Services”, o schemă inițiată de guvernul olandez, menită să îmbunătățească siguranța rutieră înaintea intrării în vigoarea noii legislații UE în 2025.

siguranta kia, kiablog romania, safety europe kia,crash test, siguranta rutiera masini kia motors, autolatest

Lucrând în colaborare cu Hyundai, TomTom, ANWB, Inrix și Be-Mobile, Kia explorează
potențialul de a avertiza șoferii cu privire la apropierea automobilelor serviciilor de urgență.
Cu mulți șoferi care la auzul unei sirene sunt nesiguri cu privire la direcția de deplasare a
unor astfel de automobile, noul sistem de avertizare va indica tipul de automobil al serviciului de urgență și direcția din care se apropie. Noua caracteristică ar funcționa inițial cu ambulanțele, înainte ca alte tipuri de automobile de urgență să fie adăugate.

De asemenea, Kia urmărește să dezvolte tipuri de avertismente care să-i atenționeze peșoferi cu privire la pericole zilnice, inclusiv situații neașteptate și potențial periculoase. Șoferii ar putea fi avertizați cu privire la apropierea automobilelor care circulă în direcția greșită, benzi de circulație închise și blocaje viitoare care ar putea fi ascunse.

Acest lucru ar spori alertele existente disponibile prin sistemele de infotainment ale automobilelor Kia, cum ar fi obstacolele din drum, lucrările rutiere, accidentele și anticiparea condițiilor meteo extreme.

Deși criteriile exacte vor fi convenite în prealabil de guvernul olandez, Kia va urmări să
includă aceste avertismente suplimentare în sistemul de infotainment existent al automobilelor sale pentru a evita distragerea atenției șoferului, cu avertismente audio,
vizuale și haptice care sporesc gradul de conștientizare.

siguranta kia, kiablog romania, safety europe kia,crash test, siguranta rutiera masini kia motors, autolatest

Avertismentele nu vor necesitanicio intervenție, asigurându-se că șoferii își pot ține mâinile pe volan. Pe parcursulprocesului, Kia va oferi feedback cu privire la calitatea datelor NDW, astfel încât acestea săpoată fi îmbunătățite acolo unde este necesar.

Sjoerd Knipping, Vice-President Product and Marketing al Kia Europe, a declarat: „Căutăm
mereu modalități de îmbunătățire a siguranței automobilelor pentru clienții noștri și pentru alțiparticipanți în trafic, prin dezvoltarea celor mai noi funcții de siguranță activă de înaltă
tehnologie pentru automobilele noastre.

Prin implicarea noastră în proiectul „Safety PriorityServices”, așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm o nouă gamă de sisteme inovatoare deavertizare pentru a face condusul în Europa și mai sigur.”

siguranta kia, kiablog romania, safety europe kia,crash test, siguranta rutiera masini kia motors, autolatest

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente