Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

KIA si Hyundai introduc transmisia automata care pregateste schimbarea treptelor inteligent

Kia Motors Corporation și Hyundai Motor Company auanunțat astăzi dezvoltarea în premieră mondială a primului sistem predictiv deschimbare a treptelor de viteză prin intermediul tehnologiei informației șicomunicațiilor (ICT – Information and Communication Technology), permițândautomobilelor să comute automat în treapta de viteză optimă după identificareacondițiilor de drum și a traficului.

Kia și Hyundai intenționează să aplice tehnologiape viitoarele sale modele. În timpul procesului de dezvoltare, companiile auînregistrat aproximativ 40 de brevete importante în Coreea de Sud și în afara țării.


În timp ce tehnologiile de schimbare automată a treptelor de viteză existente deja țincont de preferințele șoferilor, așa cum este sistemul inteligent Drive Mode – disponibilpe cele mai multe modele actuale Kia și Hyundai – sistemul conectat de schimbare atreptelor de viteză prin intermediul tehnologiei informației și comunicațiilor (ICT Connected Shift System) este prima tehnologie ICT care schimbă automat treaptade viteză în funcție de condițiile de drum și trafic.

Sistemul folosește un software aflat în unitatea de control a transmisiei (TCU -Transmission Control Unit) care colectează și interpretează informațiile oferite întimp real de sistemele inteligente ale mașinii, incluzând sistemul de navigație 3D echipat cu o hartă precisă a drumului, dar și camerele video și radarele pentrusistemul ”smart cruise control”.

Informațiile oferite de sistemul de navigație 3D includ altitudinea, pantele, curbele și o gamă largă de evenimente rutiere, dar și condițiilede trafic din momentul respectiv.

Radarul detectează viteza și distanța față de alte automobile, iar o cameră frontală oferă informații despre benzile de circulație.

PRIMELE TRANSMISII CU ACEASTA TEHNOLOGIE SUNT 8DCT

Aceasta este noua transmisie cu dublu ambreiaj și 8 trepte de viteză 8DCT “Wet Double-Clutch Transmission”, dezvoltată pentru a oferi modul lin de schimbare al treptelor de viteză oferit de transmisia automată convențională, în timp ce contribuie la îmbunătățirea eficienței față de transmisia de tip “dry DCT”.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente