KIA aduce in premiera la Geneva noul Kia e-Soul 2019

Articole Interesante

Al treilea cel mai bine vândut automobil electric al Kia își face debutul europeanluna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva.

Aflat la a treia generație, crossover-ul urban Kia a devenit mai dinamic și mai inovator decâtoricând. e-Soul îmbrățișează designul emblematic și caracterul jucăuș al predecesorilor să iși va fi disponibil în Europa exclusiv în versiunea electrică, oferind cumpărătorilor posibilitatea de a alege între două sisteme de propulsie cu autonomie mare și zero emisii.

Autonomie mare, zero emisii – două sisteme de propulsie 100% electriceNoul Kia e-Soul va fi vândut în Europa exclusiv ca automobil electric, dispunând de douăsisteme de propulsie 100% electrice, cu zero emisii, adaptate nevoilor și bugetelor diferițilorclienți.

Șoferii au posibilitatea de a alege între sistemul de rulare cu autonomie mare de 64 kWh șisistemul de rulare cu autonomie standard de 39.2 kWh. Indiferent de versiunea pe care clienții o aleg, ambele variante oferă o autonomie mult îmbunătățită față de modelul anterior Soul EV.

Performanțele de rulare sunt de asemenea îmbunătățite, motoarele electriceoferind o putere substanțial mărită, cu un cuplu de 395 Nm – însemnând o creștere de 39%.În plus, noile pachete de baterii de generație nouă, lithium-ion polymer dezvoltate de Kia,oferă o capacitate energetică mai mare decât ale multor automobile electrice, indiferent depreț.

Densitatea energetică a celulelor de 250 Wh/kg, obținută prin noua compoziție chimicăa celulelor energetice permite acestora să stocheze cu 25% mai multă energie într-un volumdefinit decât cele ale pachetului de baterii de 200 Wh/kg disponibile pentru modelul Soul EV precedent.

Acest lucru a permis Kia să păstreze pachetul de baterii pe cât de compact șiușor posibil, în timp ce a reușit să facă un pas uriaș în ceea ce privește autonomiaautomobilului comparativ cu predecesorul său și cu alte automobile electrice disponibile pepiața auto.

Autonomia pentru distanțe lungi oferită de pachetul de baterii de 64 kWh este furnizată deun motor electric de 150 kW (204 CP), ce permite modelului e-Soul să parcurgă până la 452kilometri (280 mile) cu o singură încărcare conform ciclului combinat WLTP. 

Consumul deenergie pentru pachetul de baterii de 64 kW este de doar 157 Wh/km, conform cicluluicombinat WLTP – cu 24% mai eficient decât cel mai bine vândut automobil electric dinEuropa în acest moment.

Consumul de energie pentru pachetul de baterii pentru distanțelungi este la fel de scăzut, de 109 Wh/km în mediul urban (conform ciclului urban WLTP).

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Galerie Foto

Articole Recente