Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Iveco se aliaza cu Hyundai si KIA pentru producerea de utilitare electrice in Europa construite pe platforma Global eLCV

Hyundai Motor Company și Iveco Group (EXM: IVG) au anunțat astăzi semnarea unui acord de furnizare în Europa a unui vehicul comercial ușor complet electric cu sigla IVECO, care va utiliza platforma Global eLCV a Hyundai.

platforma Global eLCV, iveco kia hyundai platforma Global eLCV, utiitare electrice platforma Global eLCV

Noul vehicul se va alătura gamei de vehicule utilitare ușoare electrice a Iveco Group, îmbunătățind portofoliul de vehicule utilitare ușoare ale Grupului, alături de binecunoscutul Daily.

La ceremonia de semnare a contractului, care a avut loc la sediul Hyundai Motor Company din Seul, Coreea de Sud, au participat Jaehoon Chang, Președinte și CEO al Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, Vicepreședinte Executiv și Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business la Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, CEO al Iveco Group, și Luca Sra, Președinte al Truck Business Unit, Iveco Group. Hyundai Motor și Iveco Group și-au inițiat parteneriatul în martie 2022 și, de atunci, au generat rezultate concrete legate de vehiculele comerciale alimentate cu hidrogen, inclusiv dezvoltarea în comun a modelului eDAILY FCEV și lansarea autobuzului urban E-WAY FCEV.

Global eLCV

Noul acord nu aduce doar o extindere a parteneriatului lor, pentru a acoperi o arie mai largă de game ecologice, ci subliniază și angajamentul ambelor companii de a accelera tranziția către o mobilitate și un transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Global eLCV

Vehiculul cu sigla IVECO va fi primul model de export care va utiliza noua platformă Global all-electric Light Commercial Vehicle (eLCV) de la Hyundai, o platformă globală EV dedicată vehiculelor utilitare cu greutate totală de 2,5 tone până la 3,5 tone.

Citeste mai multe aici:

Hyundai Motor Company va furniza un vehiculcomercial ușor 100% electric de pe platforma Global eLCV către Iveco Group in Europa

 

PENTRU O PRESA AUTO INDEPENDETA SI OBIECTIVA sustine Autolatest Romania: Donează prin Patreon AICI

Autolatest Patreon, doneaza pentru autolast, presa auto independenta autolatest, patreon testeauto

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente