Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

ISTORIE 111 ani de bujii cu scanteie Bosch

Această invenţie a fost prima care a putut asigura o aprindere fiabilă a amestecului aer-carburant în motoarele cu ardere internă, bujiile Bosch aducându-şi astfel contribuţia la înregistrarea unui progres în industria auto.

Timp de 111 ani, bujiile cu scânteie Bosch au jucat un rol esenţial în dezvoltarea motoarelor economice, ecologice şi de înaltă performanţă. În prezent, practic toţi producătorii de autovehicule au încredere în bujiile cu scânteie Bosch, integrându-le în echipamentele lor originale.

Bujiile cu scânteie Bosch sunt utilizate şi în cazul motoarelor pentru ambarcaţiuni şi jet ski-uri, echipamentelor pentru grădinărit şi forestiere, motoarelor staţionare pe gaz, pompelor de apă şi generatoarelor de urgenţă. 

111 ani — 11 miliarde de bujii cu scânteie Bosch

În ultimii 111 ani, Bosch a proiectat peste 20.000 de tipuri diferite de bujii cu scânteie şi a produs în total peste 11 miliarde de bujii cu scânteie. Pe lângă Germania, bujiile cu scânteie sunt produse în prezent şi în fabricile Bosch din Brazilia, China, India şi Rusia.

Colaborând îndeaproape cu producătorii de motoare din întreaga lume, inginerii Bosch au dezvoltat în mod continuu bujiile, încă de la proiectarea acestora. Gama actuală de produse Bosch cuprinde aproximativ 1.250 de tipuri de bujii cu scânteie, cu 26 de configuraţii diferite ale electrozilor.

Datorită combinaţiilor inovatoare de materiale, detaliilor complexe de construcţie şi tehnicilor de producţie de ultimă generaţie, bujiile cu scânteie Bosch permit o ardere ecologică şi eficientă a carburantului în cazul motoarelor cu aprindere prin scânteie, protejând atât motorul, cât şi convertizorul catalitic. 

111 ani de bujii cu scânteie Bosch

1902: Bosch primeşte patentul pentru magnetoul de înaltă tensiune cu bujie cu scânteie.

1914: Deschiderea la Stuttgart a primei fabrici Bosch de bujii cu scânteie.

1927: Bosch lansează conceptul de „interval de temperatură” — Bosch utilizează şi în prezent aceeaşi măsurătoare standard pentru capacitatea de încălzire a bujiilor cu scânteie. Acest lucru este important pentru a asigura calibrarea optimă a fiecărui motor.

1939: Deschiderea fabricii de bujii cu scânteie din Bamberg.- 1968: Bosch atinge cifra de un miliard de bujii cu scânteie produse.- 2012: Bosch atinge cifra de 11 miliarde de bujii cu scânteie produse.

2013: Aniversarea a 111 ani de producţie a bujiilor cu scânteie Bosch. 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente