Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Indreptarea jantelor de aliaj pentru autoturisme

Din cauza gropilor, bordurilor si a drumurilor accidentate jantele pot suferi de zgarieri, deformari sichiar si in anumite cazuri de deteriorari permanente. In sezonul rece jantele au mai mult de suferitdin cauza temperaturilor scazute si a fenomenelor meteorologice, de aceea este de preferat sa sefaca o indreptare in aceasta perioada pentru a putea avea parte de calatorii linistite in sezonul cald.

Din ce cauza se deformeaza jantele?

Gropile, bordurile si denivelarile sunt cei mai mari dusmani ai jantelor. Acestea pot provocadeformari pe muchia interioara sau exterioara a jantei, lucru care poate duce la scapari de presiune,uzura neuniforma a cauciucurilor, deficiente de aliniere si vibratii deranjante in volan.

Uzura neuniforma si scaparile de presiune duc in cele din urma la scurtarea vietii anvelopelor.

Ce sunt jantele din aliaj?

Jantele din aliaj sunt compuse dintr-un aliaj de aluminiu si nichel. Proportiile aluminiului fata denichel in aliaj au un efect important. Mai putin nichel inseamna de obicei o janta mai usoara, dar unacare se indoaie mult mai mult datorita moliciunii aliajului. Mai mult nichel produce o janta mai grea,care este mai greu de indoit, dar este mai fragila si se poate fisura mai usor decat jantele din aliajmai moale.

Cum se indreapta o janta din aliaj?

Este mai greu de indreptat jantele din aliaj decat jantele din otel insa nu este imposibil. Sunt catevaprocese pentru indreptarea jantelor din aliaj.

Cel mai folosit si eficient proces de indreptare a jantelor este cel cu aparatura speciala. Janta estepusa pe aparat si invartita si un specialist calificat o va indrepta in punctele necesare.

Aceasta prezinta mai multe avantaje fata de alte forme de indreptare:

– Vulcanizatorul poate indrepta roata atat radial cat si lateral, astfel incat este capabil saindrepte colturile pe care nu le pot indrepta altii;

– Incalzirea jantei in timpul procesului de indreptare inmoaie aliajul si face mult mai putinprobabill sa crape sub presiunea necesara pentru a indrepta indoitura;In urma procesului de indreptare, janta isi poate pierde din putere si trebuie intarita prin tratare sauincalzire.

La un service specializat poti indrepta jantele de aliaj intr-un mod sigur, rapid si de durata!

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente