Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Gazprom vinde benzina la Sibiu cu 5.28 lei litru-Motorina costa 5.35 lei/litru

Preţul combustibililor este chiar şi cu 50 de bani mai mic pentru un litru de benzină sau motorină, faţă de staţiile de alimentare din restul ţării.

Preţul unui litru de benzină standard la staţia de alimentare Gazprom din municipiul Sibiu variază în 5,1 şi 5,38 lei, în timp ce un litru de motorină standard costă între 5,2 şi 5,42 lei. Prin comparaţie, cea mai ieftină motorină din Bucureşti costă circa 5,7 lei, iar benzina circa 5,5 lei/litru.

Grupul petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rusesc Gazprom, a ajuns pe piaţa locală la un număr de cinci benzinării, prima unitate fiind inaugurată la finele anului trecut în localitatea Veştem, din apropierea Sibiului.

Toate staţiile de alimentare poartă sigla Gazprom, iar până la finalul anului obiectivul este acela de a ajunge la o reţea formată din 50 de unităţi, potrivit celor mai recente declaraţii oficiale din partea grupului.

Potrivit informaţiilor din piaţă, confirmate însă de conducerea NIS, cele cinci staţii deschi­se sunt amplasate în Oradea, Arad, Sibiu, Miercurea Sibiului şi Veştem. De obicei, investiţia într-o benzinărie se ridică la circa un milion de euro, dar suma poate varia în funcţie de dimensiunea staţiei.

Gazprom va deschide în luna iulie două noi benzinării pe piaţa românească, punctele de alimentare fiind situate pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 59.

Construcţiile la perechea de benzinării sub sigla Gazprom au început la sfârşitul lunii trecute, acesta fiind încă un pas al extinderii ruşilor în România. Lucrările ar urma să fie gata la sfârşitul lunii iunie. Beneficiarul lucrărilor va fi compania NIS Petrol, firma prin care NIS activează pe piaţa românească.

Pe autostrada Bucureşti-Piteşti sunt prezenţi aproape toţi jucătorii din piaţa petrolieră locală, fiind active benzinării care aparţin reţelelor Lukoil, Petrom, OMV, Agip şi MOL.

Gazprom are peste 500.000 de acţionari, cel mai important, cu peste 50%, fiind statul rus. Afacerile din 2011 au fost de peste 158 de mld. dolari. Grupul nu a anunţat rezultatele pentru 2012.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente