Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

FOTO-Imagini in premiera cu toate generatiile VW Passat! 40 de ani de succes

Pentru a vedea exact care au fost aceste modele trecem in revista cele mai importante caracteristici ale celor 6 generatii de masini Passat.

Prima generaţie a modelului Passat a debutat în anul 1973 şi putea fi cumpărată în două variante de caroserie: cu trei uşi sau cu cinci uşi.

Indiferent de stilul caroseriei, însă, primul Volkswagen Passat arăta ca un fastback american şi folosea aceeaşi platformă tehnică precum modelul Audi 80, care fusese lansat cu un an înainte. În 1974, germanii au lansat şi varianta break a lui Passat B1.

Volkswagen Passat B1

În 1981 a venit vremea pentru o nouă generaţie, B2. Noul Passat era mai lung şi avea un design care a rămas întipărit în minţile oamenilor. De altfel, şi astăzi mai există exemplare din a doua generaţie a modelului Passat care circulă pe străzile din România şi nu numai.Volkswagen Passat B2Volkswagen Passat B2 a fost înlocuit cu a treia generaţie,

B3, în anul 1988, care venea cu un design modern, departe de stilul fostelor generaţii. Una dintre caracteristicile stilistice ale noului Passat era lipsa grilei radiatorului, care aducea aminte de primele modele Volkswagen, ce aveau motoarele montate în spate.

Volkswagen Passat B3A patra generaţie (B4) a venit în 1993, însă nu a fost vorba despre o generaţie nou-nouţă, ci mai degrabă un facelift amplu al generaţiei precedente. De altfel, geamurile şi interiorul au rămas aceleaşi ca la Passat B3. În schimb, modificările au readus grila radiatorului şi au venit cu panouri de caroserie schimbate.

Volkswagen Passat B4

Passat B5 a fost lansat în 1996, iar în 2001 a primit un facelift. Această nouă generaţie a modelului Passat a venit la pachet cu noul limbaj de design Volkswagen, care a fost aplicat şi pe Golf 4, Bora şi Polo 4.

Volkswagen Passat B5A şasea generaţie Passat (B6) a debutat în anul 2005 şi era bazată pe o platformă modificată de Golf 5, iar în 2010 a venit timpul pentru un facelift, însă acesta a fost promovat ca fiind o generaţie nouă (B7).

 

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente