Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Ford vrea sa produca motorul Duratec hybrid 2.5 litri in Spania incepand cu anul 2022

Ford Europe vrea sa construiasca motoare americane si in Europa pentru ca cererea de versiuni Hybrid si PHEV este in crestere.

Noul motor Duratec hybrid 2.5 litri va fi construit la uzina sa de motoare din Spania de la sfârșitul anului 2022, și totodată Ford va crește și capacitatea de asamblare a bateriilor.

ford Duratec hybrid 2.5, mazda l engine, ford Duratec hybrid 2.5 2022, made in spain, autolatest Duratec hybrid 2.5, probleme Duratec hybrid 2.5

“Astăzi Ford face încă un nou pas în călătoria spre electrificare, oferind o punte către un viitor complet electric al autovehiculelor noastre, demonstrând astfel angajamentul nostru continuu față de operațiunile de producție din Valencia, unde am investit aproximativ 3 miliarde de dolari din 2011 până în prezent,” a declarat Kieran Cahill, vice președinte, Producție, Ford Europa.

De la sfârșitul anului 2022, la fabrica din Valencia se va produce motorul Duratec hybrid 2.5 litri ce echipează versiunea europeană Kuga PHEV, dar și celelalte versiuni Kuga, Galaxy și S-MAX Full Hybrid.

Motorul pe benzină cu ciclul Atkinson, de 2.5 litri este primul de acest tip produs de Ford în Europa și demonstrează importanța pe care o au vehiculele PHEV și full-hybrid în gama actuală și viitoare a vehiculelor Ford în Europa.

ford Duratec hybrid 2.5, mazda l engine, ford Duratec hybrid 2.5 2022, made in spain, autolatest Duratec hybrid 2.5, probleme Duratec hybrid 2.5

Motorul Duratec hybrid 2.5 litri – care este produs în prezent la uzina Ford din Chihuahua, Mexic – va fi fabricat în Valencia alături de motoarele pe benzină EcoBoost de 2.0 și 2.3 litri, pentru care cererea de piață este considerabilă.

De asemenea, Ford a confirmat o investiție suplimentară de 5,2 milioane de Euro pentru a sprijini capacitățile de asamblare a bateriilor la fabrica sa din Valencia, în urma unei investiții inițiale de 24 de milioane de Euro anunțată în ianuarie 2020. Instalația a început să funcționeze în septembrie anul trecut.

Suplimentarea capacității de asamblare a bateriilor este necesară pentru a susține cererea crescută pentru producția de vehicule electrificate curente și viitoare.

Până la jumătatea anului 2026, 100% din gama de vehicule Ford din Europa va fi cu zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, cu obiectivul de a atinge o gamă complet electrică până în 2030.

ford Duratec hybrid 2.5, mazda l engine, ford Duratec hybrid 2.5 2022, made in spain, autolatest Duratec hybrid 2.5, probleme Duratec hybrid 2.5

Pe măsură ce Ford evoluează spre un viitor complet electric pentru autovehiculele sale, preferințele consumatorilor europeni se schimbă. În 2020, 39% din vânzările de autovehicule Ford au fost reprezentate de SUV-uri și crossovere – în creștere cu 8 puncte procentuale față de 2019.

Mai mult, clienții sunt mai încrezători în electrificare; peste 50% dintre proprietarii de Kuga au ales versiunea PHEV a modelului.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente