Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Ford Ranger 2011 2.5 TDCI primeste o transmisie automata clasica!

Multi o sa vina aici sa ne spuna ca acest model benefeciaza de mai bine de cativa ani de o asemenea transmisie, insa noutatea de fata este aceea ca aceasta echipeaza motorizarea de baza. Cu o cilindree de 2.5 litri si 144 CP acest diesel clasic este capabil sa ofere pe langa performante de top pe sosea sau in mediul off-road si un consum de motorina extrem de mic.

In testele efectuate in trecut cu acest model echipat cu transmisia manuala cu 5 rapoarte am reusit sa avem un consum mediu intr-un mediu extraurban de aproximativ 6.5-7 litri, cifra care pare foarte mica insa din fericire adevarata. Este normal ca o masina Ford Ranger 2.5 TDCI cu transmisie manuala sa parcurga in medie aproximativ 1.000 de km cu un plin de 80 litri. Ford Ranger 2.5 TDCI automat BorgWarner

Noua cutie de viteze este de fapt aceeasi care echipeaza si modelul Wildtrack de trei litri. Cu cinci rapoarte aceasta nu mai ofera un raspuns atat de rapid ca si surata sa manuala insa aduce mari avantaje in mediul urban. Intr-un trafic infernal din oras aceasta masina consum in medie 13 litri de motorina, cu aproximativ 2-3 litri mai putin decat fratele de trei litri. Marele dezavantaj al transmisie automate se regaseste in mediul extraurban si in special cel pe autostrada unde rapoartele diferite ale cutiei fac motorul sa lucreze la turatii mai mari, deci si un zgomot mai mare decat cel al cutiei manuale.

Pentru a ne da seama daca masina de fata este automata sau nu trebuie doar sa ne uitam pe capacul benei pe care scrie Limited. Fratiorii manuali sunt marcati XL sau XLT.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente