Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Euroins Insurance Group (EIG) a dat in judecata ASF pentru ca nu este de acord cu suspendarea licentei de functionare

Conform celor de la HotNews grupul bulgar Euroins Insurance Group (EIG) a decis sa mearga in instanta pentru a contesta deciza celor de la ASF care interzice functionarea companiei in Romania.

Grupul bulgar susține că prin revocarea licenței Euroins România, „ASF a desființat un ecosistem economic care a menținut mii de locuri de muncă în toată țara, direct și indirect, și a păgubit bugetul de stat de sute de milioane de lei reprezentând venituri din impozite, contribuții la asigurările sociale și alte taxe și comisioane.”

Euroins Insurance Group (EIG), pret rca 2023, euroins faliment, Euroins Insurance Group (EIG) bulgaria, autolatest

-„Euroins Insurance Group face demersuri astfel încât ASF să revoce această decizie, în condițiile în care aceasta a afectat o companie deținută și susținută de un grup financiar puternic, BERD, și cu o poziție financiară solidă, cu toate taxele datorate plătite la timp.

-Astfel, în ultimii 10 ani, începând cu 2013 inclusiv, Euroins România a plătit la bugetul de stat aproape 650 de milioane de lei, reprezentând impozite salariale și alte taxe, contribuții salariale și alte similare, plus aproape 125 milioane de lei reprezentând contribuția specială la ASF, care a fost crescută la începutul anului 2022 de la 1% la 2,5%, și apoi la 4%. Ca o consecință directă a acestei creșteri, Euroins România a plătit către ASF doar în 2022 aproape 67 de milioane de lei.

Euroins Insurance Group (EIG), pret rca 2023, euroins faliment, Euroins Insurance Group (EIG) bulgaria, autolatest

-De asemenea, în ultimii 10 ani, Euroins România a plătit brokerilor din România aproape 2,4 miliarde de lei reprezentând comisioane, dintre care peste jumătate de miliard de lei doar în 2022.”, se mai menționează în comunicat.

Euroins Insurance Group mai spune că are încredere că sistemul juridic din România va face dreptate și că autoritățile mai sus menționate vor răspunde la propunerile transmise.

scumpiri rca 2023, faliment euroins pret rca, 2.5 milioane de pagubiti, probleme rca pret 2023, cresteri rca 2023, autolatest, europalibera

ASF a anunțat oficial în data de 17 martie 2023 că a decis să retragă autorizația de funcționare și să ceară în instanță falimentul Euroins, conducerea companiei fiind preluată de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). Asiguratorul ar avea nevoie de fonduri de 2,19 miliarde lei pentru cerința de capital de solvabilitate, a precizat autoritatea.

Grupul bulgar Eurohold a reacționat acuzând o preluare ostilă a activelor Euroins. La sfârșitul lunii ianuarie 2023, Euroins România avea 2,76 milioane de polițe RCA active.

asf euroins, faliment euroins, rca euroins despagubire, service reparatii polita rca euroins, 2.8 milioane de masini cu rca euroins, autolatest, fga euroins, baar incompetenti, asf incompetenti psd, rca nu mai este valabil

s

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente