Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

De ce Renault Twingo este cea mai buna masina de oras! Din pacate nu se vinde in Romania

Conform titlului de cea mai buna masina de oras trebuie spus ca Renault are in prezent singura masina citadina cu motorul pe spate, solutie extrem de eficienta in marile orase.

DE CE TOTUL PE SPATE?


In primul rand trebuie spus ca daca montezi motorul in spate in toate accidentele uzuale din marile orase costurile de reparatie sunt cel putin cu 80% mai mici decat cele ale unei masini cu motorul in fata.

In al doilea rand motorul pe puntea spate reprezinta de fapt capacitatea constructorului de a avea cel mai spatios interior din clasa sa. Adica habitaclul are cea mai mare lungine si cea mai mai mare inaltime din segment pentru ca motorul si transmisia nu obstructioneza tehnic realizarea masinii.

Un motor pe spate duce automat si la o transmisie pe puntea spate care ramane si in prezent cea mai buna solutie atunci cand pleci de la semafor.

Masina cu motor pe spate nu are nici o uzura pe planetare extrem de solicitate la masinile traditionale in special in marile orase unde se pleaca de la semafor in viraje.

CEL MAI BUN MOTOR DE ORAS:


Sub planseul portbagajuli se afla un motor 0.9 TCe de 90 sau 110 CP care poate sa fie cuplat la o transmisie EDC secventiala cu 6 trepte semnata de germanii de la Getrag.

Motorul de baza este cel gasit pe gama Dacia Logan, clasicul deja 1.0 SCe de 70 CP.

DEZAVANTAJE

Singurul dezavantaj real este atunci cand masina este lovita din spate de alt sofer, insa si in aceasta situatie 99% din vina este a celui care intra in masina din fata pentru lipsa distantei regulamentare.

Pe aceasta masina nu se poate monta GPL pentru ca legislatia nu permite montarea butelei in fata motorului.

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente