Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

De astazi toate masinile din Romania consuma mai mult pentru ca si benzina si motorina au un procent de biocombustibili

De la 1 iunie 2023 toate statiile de carburanti sunt obligate sa vanda benzina si motorina cu biocombustibil, amestec care duce la cresterea reala a consumului de benzina si motorina.

benzina aditivi biocombustibil, motorina biocombustibil, consum mare biocombustibil, probleme romania, autolatest, testeauto, petrom omv

Acest lucru este însă inevitabil, deoarece este o parte a planului de reducere a emisiilor de CO2 inițiat de Comisia Europeană. Mai multe state membre ale Uniunii Europene folosesc deja bioetanol în stațiile publice de carburanți, iar șoferii trebuie doar să profite din plin de această situație.

Peste 10 de zile masinile romanilor vor consuma in plus in medie 10%! Benzina si Motorina vor avea 8% si 6,5% de biocombustibil

Mașinile alimentate cu biocombustibil consumă mai mult Cea mai mare îngrijorare, evident, este legată de creșterea consumului, deoarece mașinile au nevoie de mai mult biocombustibil decât benzina convențională pentru a parcurge aceeași distanță.

Dar aceasta este doar o parte a problemei. În timp ce oamenii vor cheltui în mod inevitabil mai mult pe combustibil, există, de asemenea, posibilitatea ca unele vehicule mai vechi să nu mai fie la fel de fiabile, deoarece mașinile cu biocombustibili sunt mai predispuse la defecțiuni.

benzina aditivi biocombustibil, motorina biocombustibil, consum mare biocombustibil, probleme romania, autolatest, testeauto, petrom omv

Oficial nici Petrom-OMV, Rompetrol, Lukoil, Gazprom sau MOL nu vor recunoaste ca masinile vor consuma mai mult pentru ca vanzarea de combustibili o sa creasca automat.

In Suedia soferii de masini diesel si benzina sunt penalizati pentru ca alimenteaza combustibili scumpi de o calitate extrem de slaba

CE FAC DACA MASINA MEA NU MERGE CU BENZINA BIO?

Saracii Romaniei trebuie sa scoata si mai multi bani din bunar pentru ca masinile vechi vor putea merge doar daca alimenteaza cu sortimentul 99 sau Super, adica vor scoate din buzunar 30% mai multi bani.

Doar benzina obișnuită cu 95 octanici de la pompa verde va fi acum E10. Benzina premium cu valoare octanică ridicată, cum ar fi 99 si Super, va avea în continuare E5, așa că dacă mașina dvs. nu poate folosi E10, o puteți încărca.

Benzina si Motorina vor avea 8% si 6,5% de biocombustibil, autolatest, probleme injectoare motoare e10, benzina e10, motorina biodiesel 2023, consum mare motorina e10 2023, gpl bio 2023, consum motor benzina bio 2023

Din păcate, acest lucru vă va costa cu aproximativ 0.50 sau 1 leu in plus pe litru mai mult decât benzina obișnuită, dar motorul mașinii dvs. ar trebui să funcționeze mai bine și poate chiar să vă ofere o economie de combustibil mai bună.

Benzina premium este de obicei umplută de la o pompă verde care are fie numele combustibilului, fie o valoare octanică de 97 sau mai mare.

benzina aditivi biocombustibil, motorina biocombustibil, consum mare biocombustibil, probleme romania, autolatest, testeauto, petrom omv

s

Articole Interesante

Alte Stiri

66 COMMENTS

 1. Mda.Noi toți trebuie sa dam statul su Uniunea Europeană în judecata pentru distrugerea intenționată a motorului masinii fiecăruia dintre noi și asta sub pretextul emisiilor de carbon astfel obligandu-ne sa cumpărăm mașini electrice care sunt de 10 ori mai poluante.

 2. Dacă la un adaos de 8% la benzina consumul creste cu 10%, înseamnă că avem un aport energetic negativ al biocombustibilului. Imposibil să impună așa ceva UE

 3. Ultima lor grija,…este sa supuna vasalii,…ca mine,ca tine…ca noi…sub pretextul de bio…de fapt totul se rezuma la jecmaneala pe fata…dar sa auzim de bine…este un non sens.

 4. Are modalități UE ca să ne determine sa nu mai poluam. Ne strica mașinile și astfel stam acasă, nu mai poluam.

 5. Niște jeguri ordinare ,se gândesc numai la cei bogați, o noua revoluție este iminenta,nici nu știți ce va așteaptă, cit de curind

  • Stai liniștit ca nu se va întâmpla nimic. Mioarele dorm în continuare cu ochii larg deschiși (la Las Fierbinti).

 6. Globaliști nenorociții, încearcă prin toate formele să ne distrugă și să ne jegmaneasca de bani. Doar în U.E. se permite așa ceva. Cât o să mai tolerăm mizeria lor?

 7. Prostimea accepta orice! Parcati masinile in statiile Peco sa le blocam si nimeni nu va avea de pierdut! Vor ieftini si combustibilul.

 8. Calul
  Poate pentru tine , prostule cu 2 neuroni, dintre care unul “defect”, pentru tine care totul se rezumă la mașină și dacă ai putea ai dormi cu ea în pat. Pentru mulți dintre noi, mașina e o necesitate și o folosim pana își da duhul. Abia apoi investesc în alta. Mai bine investesc în educația copiilor , călătorim, spectacole etc. Mi-e egal dacă merg la mare în Mecedes de o luna sau Logan de 10 ani. Pentru cei ca tine, care stați 5 inși intr-o garsoniera ,dar va luati BMV sa “vă vadă ” lumea,mașina este tot ce va doriți de la viata.

  • Bai sandule du-te cu gioarsele tale de aici. Tine-ti cazanul pana isi da duhul voi astia cu gunoaiele voastre sunteti pericol public. Nici nu stii cand iti cade naibii ceva de pe ea si mai omori si pe altii nevinovati. Masinile mai vechi de 10 ani ar trebui scoase din uz.a, vrei sa conduci cazanul 100 de ani, platesti de 10-20x mai mult la taxe

 9. Iată soluția.la un plin de benzina sau motorină adăugați 1 litru de vodca.veti avea numai beneficii.poluare scăzută.consum scăzut 25%. Viață lungă la motor.succes

 10. Și io ce fac că până acum mergeam doar cu ulei prăjit, de la bunica, amestecat cu ulei de motor utilizat (ars) și puțină motorină. Acuma dacă bag motorină dasta proastă in amestec cu bunica mi se înfunda injectoru? Biocarburantu ăsta nu e tot din floarea soarelui? Ai dreacu cu uniunea lor. Ăștia până la urmă o să ne pună să mâncăm și mâncare dasta bio, să ne omoare.

  • Eu acum pe 1 iunie am făcut probă la drum lung și mi-a luat 20% în plus. La întoarcere s-a înfundat și EGR -ul. La voi cât a consumat in plus?

 11. Sandu bine ai zis când te-ai referit la Calul . Ar fi o idee să blocăm benzinăriile ca cei cu mașini bengoase să nu mai poată alimenta și astfel să nu mai polueze, căci ei circulă cel mai mult cu mașina (chiar și atunci când nu ar fi necesar) ,căci își permit la banii lor.

 12. ca nu are cifra octanica , cea afisata! Se fura inca din rafinarii!
  Daca am alimentat in Austria, calculatorul mi-a afisat o autonomie de 1024km. In Romania NICIODATA nu mi-a afisat mai mult de 850-900km!
  La noi, hotia sta cu regele la masa!

 13. Europa salvează planeta, in timp ce Rusia, SUA, China și India poluează mediul la greu, nu respectă absolut nicio protecție de mediu!!… Cine sunt prostălăii în ecuația asta, eei!?

  • Exact, bio combustibilul se face din rapiță și floarea soarelui, mașinile cu pompa de injecție o să zică mulțumesc doamne pt aceasta minune, mașinile noi…..o să și de-a duhul

 14. Au gasit revolvarea pentru masinile vechi, urmeaza portofelul digital, deci control total la bani, la identitate, la consumurile zilnice, si deplasari, asta urmeaza fara sa ne dam seama,asta ne pregateste ,,uniunea europeana,, mai credeti ca intrind in ue ne asteapta un viitor stralucit ? Ne mai batem cu pumnul in piept ca vrem in shengen, cind toate astea ne vor ingenunchea o sa cerem azil in rusia

 15. Chiar nu înțelegeți. Asta este o măsură mascata de a scoate din circulație mașinile mai vechi . De ce ? Simplu ! Acestea au fost proiectate doar pe carburanții fosili . Ori cu amestecurile bio acestea capătă o rata mai mare de uzura a motorului și distrugerea precoce a acestuia . Numai scoaterea din circulație a lor va face ca industria auto sa renască, sa dispară facilitățile,,RABLA,, acordate de guverne .Dar nu spun ca poluanții mari sunt alții și anume tehnica militara .!

 16. Eu acum pe 1 iunie am făcut probă la drum lung și mi-a luat 20% în plus. La întoarcere s-a înfundat și EGR -ul. La voi cât a consumat in plus?

 17. Vor ca noi cei dinU E sa nu mai poluăm .. o mare vrăjala.Ni mai stiu ce sa ne bage pe gât si noi ne aliniem … Dar pe India si China doua poluatoare in masa,nu zic nimic.

  • ……fratioare daca nu eram in NATO si UE tu castigai acum50 de euro pe luna si nu aveai bani nici macar de internet sau de Dacie 1310!
   Lasati propaganda sovietica……..ca nu tine!

 18. Chiar nimeni de aici nu a sesizat ca si pana acum benzina si motorina erau aditivate cu etanol si bio-diesel? Mai mult decat atat, la benzina superioara de 98/99 hotia era la maxim. Cantitatea de etanol adaugata era tot de 10%. In toata Europa, mai putin Spania, la benzina 98 cantitatea este de 5% obligatoriu. In Spania toata benzina contine max.5%. Hotie made in Romania. Bineinteles din partea benzinarior..

 19. “la un adaos de 8% la benzina consumul creste cu 10%”… la aceeași (?) viteza de ardere si putere calorica, un aport de combustibil mai mare. Oricum după războiul din Libia (2011) nu mai exista benzina clasica

 20. Problema cea mai mare o să fie la transportatori, ei fiind nevoiți să mărească prețul pe km, ii mai aranjează și cu rivigneta, și uite așa cresc iar preturile

 21. Nu-mi dau seama despre ce este noutatea deoarece E10 este implementat în România de mai bine de 10 ani. Nu ne-a întrebat nimeni la vremea aceea dar în EU au fost ceva valuri de proteste deoarece afectează fiabilitatea motoarelor mai vechi. Pe ai noștri guvernanți i-a durut la bască.
  Pe pompele de carburanți este marcat clar E10 (10% etanol), trebuie doar să te uiți cu atenție. Nu există pe piața românească decât carburanți E10 spre deosebire de alte țări din EU unde poți cumpăra de la benzină de 90 (pentru mașini de epocă) până la ethanol curat.
  https://www.e10info.eu/e10-in-europe/
  Și da, consumul crește cu până la 10% cu benzină E10, chestie verificată personal.

 22. Va trebuit democrație uniunea europeană libertate acceptați vreți nu vreți.Oricum Romania este tara proștilor care vrei nu vrei accepți.Uniunea canta românii dansează.Vă meritați soarta toți cei care inca mai trăiesc și muncesc in Romania pt pensiile lor speciale.😪😪😪

 23. Etanolul are cifră octanică mai mare iar biodieselul de asemenea are cifră cetanică mai mare dar evident benzinăriile și distribuitori vor face amestecul cu carburant petrolier astfel încât să se păstreze cifra octanică/cetanică indicată la pompă.
  Etanolul este un alcool iar cine s-a jucat cu alcoolul sanitar a văzut că acesta arde cu flacără albastră fără a emana fum deci nu poluează spre deosebire de benzină. De asemenea alcoolul se folosește pentru curățare in domeniul industrial deci nu provoacă depuneri in camera de ardere ba din potrivă.

  De asemenea biodieselul are cifră cetanică mai mare și proprietăți de ungere mai bune decât ale motorinei astfel încât pompa de injecție și componentele in mișcare ale injectoarelor vor avea mai puțină uzură.
  Biodieselul nu emană dioxid de sulf ca motorina, iar dioxidul de carbon este redus la jumătate.

  Noroc că la Comisia Europeană lucrează persoane premiante în școală nu analfabeți funcționali care abia au terminat gimnaziul.

 24. Etanolul are cifră octanică mai mare iar biodieselul de asemenea are cifră cetanică mai mare dar evident benzinăriile și distribuitorii vor face amestecul cu carburant petrolier astfel încât să se păstreze cifra octanică/cetanică indicată la pompă.

  Etanolul este un alcool iar cine s-a jucat cu alcoolul sanitar a văzut că acesta arde cu flacără albastră fără a emana fum deci nu poluează spre deosebire de benzină. De asemenea alcoolul se folosește pentru curățare in domeniul industrial deci nu provoacă depuneri in camera de ardere ba din potrivă. Unii dintre șoferi chiar puneau alcool sanitar iarna in rezervorul Daciilor pentru a se amesteca cu apa rezultata din condens și pentru a evita blocarea conductelor cu gheață.

  Biodieselul are cifră cetanică mai mare și proprietăți de ungere mai bune decât ale motorinei astfel încât pompa de injecție și componentele in mișcare ale injectoarelor vor avea mai puțină uzură.
  Biodieselul nu emană dioxid de sulf ca motorina, iar dioxidul de carbon este redus la jumătate.

  • Lista produselor considerate biocombustibili cuprinde cel puțin următoarele:

   a) bioetanol – ETANOL produs din biomasă și/sau fracția biodegradabilă a deșeurilor, în vederea utilizării ca biocombustibil;
   b) biodiesel – ester metilic, de calitatea motorinei, produs din ulei vegetal sau animal, în vederea utilizării ca biocombustibil;
   c) biogaz – carburant gazos produs din biomasă și/sau din partea biodegradabilă a deșeurilor, care poate fi purificat până ajunge la calitatea gazului natural, în vederea utilizării ca biocombustibil sau gaz de lemn;

 25. Eu zic ca petrolul e cam pe gata si se cauta alte solutii pentru motoarele in special ale transportatorilor mari deci nu acuzam pe nimeni de rele intentii la adresa populatiei in general si a soferilor in particular. Pe Ceausescu l-am iubit vrand-nevrand. Acu cand avem probleme nu mai iubim pe nimeni?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente