Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Daca circuli sau NU cu o masina fara ITP se suspenda inmatricularea! Noul Cod Rutier ITP 2018

Acum o statie ITP respinge o masina cu titlul “defectiuni Tehnice” insa noul Cod Rutier 2018 prevede faptul ca statia ITP poate alege sa puna trei verdicte unei masini.


Primul este Deficienta MINORA care permite masinii sa mearga pe sosea cu un ITP valabil insa atunci soferul trebuie sa-si remedieze avariile. Urmatoarele doua categorii se numeste DEFICIENTE  majore și periculoase cand masina NU primeste ITP-ul.

Daca soferul nu recurge in termen de 30 zile pentru a remedia aceste probleme tehnice Politia si RAR suspenda inmatricularea masinii.

SOLUTIE DE RIDICAT RABLE PARASITE!


Un alt caz important este cel al RABLELOR care stau parasite pe locurile publice, acestea in multe cazuri neavand nici motoare, situatie cand autoritatea locala poate cere special la RAR si Politie o verificare a masinii pentru ca aceasta daca nu are ITP valabil sa fie ridicata si dusa la fier vechi.

Cei care sunt prinsi la volan conducand o masina cu ITP expirat primesc o amendă de la 9 la 20 de puncte, adică cu sume cuprinse între 1.305 lei și 2.900 lei.

De asemenea placutele sunt ridicate de catre agentul constator si masina este dusa la o statie ITP cu platforma pe banii soferului. Daca acesta nu-si face ITP-ul la masina cu probleme sau nu-si plateste amenda, aceasta primeste o SUSPENDARE DIN TRAFIC.


Așadar, dacă te prinde poliția fără ITP valabil, amendă draconică + certificat reținut + ești obligat să faci ITP-ul la R.A.R, unde știm cu toții că verificările se fac mult mai amănunțit față de stațiile ITP de cartier.

CE SE VERIFICA LA ITP?

Inspectorii auto de la service-urile agreate de RAR verifică la o inspecție următoarele aspecte ale mașinii:

– aspectul exterior general

– starea anvelopelor

– noxele

– starea sistemului de franare

– starea suspensiilor si articulatiilor

– seriile de motor si caroserie

– sistemul de iluminare

– sistemul de evacuare

Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente