Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

CNAIR nu se gandeste la viata romanilor! Nu vor sa monteze parapeti axiali tip new Jersey

Spunem aceasta pentru ca zilnic mor cel putin 3 romani pe soselele din tara pentru ca in multe cazuri se intampla accidente pentru simplul fapt ca drumul nu are nici o caracteristica de siguranta rutiera.

In afara de marcajele rutiere cei de la CNAIR nu vor sa monteze parapetii tip New Jersey care trebuie sa desparta complet benzine de rulare.

De fapt sunt zone extrem de periculoase unde Politia Rutiera nu da amenzi celor de la CNAIR pentru faptul ca nu imbunatatesc siguranta rutiera pe acel drum, iar CNAIR pentru ca nu face nimic pentru a remedia aceasta problema.

Sunt surse care spun ca pe anumite tronsoane extrem de periculoase cei de la CNAIR pot monta si limitatoare de viteza cum erau cele pe Dealul Negru, limitatoare rezonatoare care sa face soferii sa reduca viteza de rulare.

In ultimul caz cei de la Politia Rutiera nu efectueaza razii cu radare mobile in acele zone cu pericol mare de accidente.

DE CE PARAPETI JERSEY?


Dispozitivele de protecţie la drumuri se montează în principal pentru a separa cele două sensuri de condus, în scopul evitării accidentelor rutiere cauzate de pierderea controlului asupra vehicului şi deplasarea pe sensul opus.

Aceste dispozitive sunt standardizate pentru toate arterele de mare importanţă.

Se utilizează îndeosebi în zona mediană şi laterală a autostrăzilor, pe porţiuni de drumuri în pantă, sau pentru a securiza orice zona periculoasă. Parapeţii tip “New Jersey” din beton se utilizează atât ca soluţii de siguranţă permanente cât şi ca soluţii temporare

CUM SE COMPORTA IN CAZ DE IMPACT?


Siguranţa rutieră la cel mai înalt nivel – dovedită de testele de impact atestate pe plan european. Norma europeană EN1317, adoptată şi în România prin SR EN 1317, reprezintă cele mai noi reglementări pentru dispozitivele de protecţie la drumuri.

Aceste dispozitive, indiferent de materialul din care sunt confecţionate (în principal oţel şi beton), trebuie testate la impact cu vehicule reale pentru a demonstra abilitatea lor de a redirecţiona în siguranţă vehicule grele şi autoturisme.

Momentul, forţa dinamică şi forţa de reacţiune dezvoltate în timpul unui impact sunt complexe, iar calculele statice sau simulările dinamice nu oferă rezultate suficiente pentru proiectarea corespunzătoare a unui dispozitiv de protecţie la drumuri.

Testele de impact trebuie să fie realizate în laboratoare independente acreditate şi trebuie documentate prin rapoarte relevante

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente