Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Clujul va avea un Centru de Inovare, Testare și Promovare Cluj (CITPC) de 53 de milioane de euro

CITPC va fi înființat sub forma unui sistem integrat, care va oferi o serie de facilități precum laboratoare specializate pentru dezvoltarea de tehnologii și sisteme, circuit cu diverse componente care să asigure testarea în condiții de siguranță a sistemelor și tehnologiilor, fiind, în același timp, și un sistem de promovare prin infrastructura multifuncțională dedicată antreprenoriatului.

Mai mult decât atât, Centrul va fi și un liant între mediul universitar, de cercetare/dezvoltare, mediul privat și cel public, care să conducă la dezvoltare în regiune.

La nivel regional și chiar național infrastructura de testare pentru sisteme și tehnologii destinate autovehiculelor autonome este inexistentă, au arătat reprezentanții Consiliului Județean Cluj. Mai mult, în zonă există companii și universități care lucrează la dezvoltarea unor asemenea soluții, însă acestea nu au posibilitatea de a testa soluțiile în condiții reale.

Beneficiarii direcți ai proiectului, a cărui componentă principală, de testare, este propusă a fi amplasată în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom III, vor fi entitățile care dezvoltă soluții și tehnologii în domeniul mașinilor autonome, 5G, smart city, prezente sau interesate de astfel de infrastructuri.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente