În iulie 2010, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local Municipal (CLM) Constanţa, Stroe a fost făcut cetăţean de onoare al Constanţei de primarul de atunci, Radu Mazăre.
Felix Stroe are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, el primind titlul de cetăţean de onoare al oraşului basarabean Comrat.
Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, a încpeut mandatul optimist: i-a promis premierului, în şedinţa de Guvern, că va lucra 30 de zile pe lună şi oricât e nevoie în fiecare zi. Mihai Tudose i-a cerut, ironic, să facă o dispensă pentru luna februarie.
Felix Stroe: Domnule prim-ministru, domnilor miniştri, la Ministerul de Transporturi se continuă ceea ce s-a făcut până astăzi: se măreşte ritmul, se va lucra 30 de zile pe lună, cât e nevoie, în fiecare zi, fără sărbători, astfel încât să dăm veşti bune românilor, să vadă cu ochii lor că ceea ce este scris în Programul de guvernare se înfăptuieşte întocmai.
Mihai Tudose: Mulţumesc. Totuşi, dacă se poate, să facem o dispensă pentru februarie, vă rog frumos. Numai pentru februarie.
Felix Stroe: 28 de zile în februarie, dacă ziceţi dumneavoastră!”
Intr-unul dintre rarele sale momente de sinceritate, Felix Stroe recunoaste intr-un interviu acordat presei locale: „Da, am lucrat in Consiliul Politic al Marinei Militare. Am fost repartizat cu mandat intr-un regiment de nave torpiloare. Dupa doi ani de zile, pentru ca toate notarile mele de serviciu erau excepționale, am fost chemat de comandantul Marinei Militare si de secretar, amiralul Musat si amiralul Petre George și m-au numit in Consiliul Politic al Marinei Militare, responsabil cu munca de tineret”.
Dupa evenimentele din 1989, Felix Stroe se descotoroseste de hainele militare, se leapada de gradele de la securitate si se deghizeaza intr-un prosper intreprinzator, deruland afaceri de succes in domenii precum turism, comert, productie industriala si alimentara.