Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Chevrolet mareste productia in Rusia

O nouă linie de asamblare CKD la uzina din Kaliningrad

Cu o cotă de piaţă de 11%, compania GM ocupă primul loc între producătorii străini de autovehicule din Rusia

Partenerul rus de tradiţie al companiei General Motors, AvtoTor, a deschis astăzi o nouă unitate de producţie în Kaliningrad. Noul complex va avea capacitatea de a construi până la 50.000 de autovehicule compacte Chevrolet Lacetti. Acestea vor fi asamblate din colecţii CKD puse la dispoziţie de uzina sud-coreeană de producţie a companiei GM, GM DAT.

Autovehiculele vor fi comercializate exclusiv în Rusia, unde Chevrolet este marca internaţională numărul unu, iar Lacetti este cel mai bine vândut model al mărcii.

Pentru AvtoTor, lansarea noii linii de asamblare încununează 5 ani de colaborare desăvârşită cu General Motors a declarat Vladimir Scherbakov, Preşedintele AvtoTor.
Suntem bine pregătiţi să construim Lacetti la standardele ridicate de calitate pe care clienţii ruşi le aşteaptă de la Chevrolet.”

După inaugurarea noii uzine din St. Petersburg la începutul acestei luni, deschiderea acestei noi linii de producţie de către AvtoTor reprezintă încă o dovadă a angajamentului nostru continuu faţă de Rusia, a declarat Chris Gubbey, preşedintele companiei General Motors Rusia.

Rusia ar putea deveni cu uşurinţă cea mai mare piaţă de desfacere a companiei GM în Europa, chiar din anul 2009. Ocupăm primul loc între producătorii străini de autovehicule. Iar aceasta este o poziţie pe care ne propunem să o păstrăm.

În perioada ianuarie-septembrie 2008, compania GM şi-a crescut vânzările în Rusia cu 44%, depăşind rata de creştere de 23% a întregii industrii şi atingând un total record de 256.765 autovehicule.

Cota de piaţă a companiei GM a atins în Rusia un nou prag maxim de 10,9%, pornind în anul 2006 de la doar 6,5%. Pe parcursul primelor nouă luni ale anului, Chevrolet şi-a menţinut în Rusia poziţia de marcă internaţională favorită, înregistrând o creştere cu 33,5% a vânzărilor (sau 44.000 de autovehicule şi SUV-uri), şi atingând un total de 175.800 de autovehicule comercializate.

Succesul de care se bucură compania General Motors în Rusia a fost construit pe baza unei oferte bogate puse la dispoziţia clienţilor, cuprinzând cinci mărci ce au capacitatea de a deservi toate segmentele pieţei. Pentru a veni în sprijinul acestei strategii de vânzări, AvtoTor a asamblat, începând din 2004, peste 130.000 de autoturisme şi SUV-uri Cadillac, Hummer şi Chevrolet.

Noua linie de asamblare CKD a companiei AvtoTor de la uzina din Kaliningrad va construi autovehicule Chevrolet Lacetti, cel mai bine vândut model al mărcii în Rusia.

Numai în acest an, Chevrolet a comercializat în Rusia peste 60.000 de autovehicule Lacetti, reprezentând 34 de procente din cifra totală de vânzări înregistrată de această marcă.

Articole Interesante

Alte Stiri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente