Banner-Autolatest-2021 CEED
Banner-Autolatest-2021 CEED
previous arrow
next arrow

Cea mai buna cutie automata Mercedes Benz ramane 4G-Tronic model 722 1979-1996

Pe langa faptul ca Mercedes este recunoscut ca avand cele mai slabe transmisii manuale din istorie, este extrem de apreciat cand vorbim de realizarea cutiilor automate.


Daca Audi si BMW cumpara de la ZF sau GM transmsiii pentru ca nu au, cei de la Mercedes construiesc de zeci de ani cutii automate 100% realizate de catre Mercedes iar fanii au inceput sa se laude cand vorbim de aceste cutii.

Ei bine fanii din anii 90 vor spune ca cea mai buna cutie era cea 5G Tronic, iar mai aproape de prezent mult laudata 7G Tronic. In realitate cea mai slaba cutie automata Mercedes ramane cea secventiala 7 si 8 DCT construite la Cugir, insa si cea mai noua cunoscuta sub numele de 9G Tronic.

Specialistii spun ca cea mai buna ( fiabila, rafinata, idestructibila) cutie automata Mercedes Benz ramane cea clasica cu 4 trepte 722 cunoscuta in zona Mercedes drept 4G Tronic.

Aceasta a fost construita in perioada 1979-1996, iar in ultimii au avut chiar 5 trepte pe W140. In realitate cea mai fiabila varianta a fost cea de la inceputul anilor 90 cu doar 4 trepte, transmisii care pot functiona fara probleme chiar si 1.000.000 de km! Vezi mii de modele W126 sau W140 cu peste 700.000 de km fara ca soferul sau deschida aceasta cutie.

Din pacate in Romania mai exista putine masini Mercedes cu aceste transmisii 722, iar cele care inca mai pornesc nu au primit revizii intr-un service autorizat RAR!

Si pentru ca intelege de ce aceasta cutie 4G Tronic este mai buna decat una 7G Tronic sau 9G Tronic trebuie sa ne amintim faptul ca AMG si Brabus au echipat motoarele lor de peste 900 de Nm exclusiv cu aceasta transmisie chiar daca pe piata era aparuta gama 5G Tronic.


UNDE POTI REPARA O CUTIE 722.3 IN BUCURESTI?

Singurul service autorizat RAR este in zona Crangasi la adresa Strada Mehadiei nr 39, si reprezinta SINGURA solutie pentru cei care doresc sa-si repare transmisia.


Banner Description

Articole Interesante

Alte Stiri

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Galerie Foto

Articole Recente